search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

I’ll Push You. Dit is ook mijn verhaal. En dat van jou…

Ik ben ongelofelijk blij met de ruime aandacht voor I’ll Push You in EO Visie! ‘Ja,’ zul je zeggen, ‘fijne reclame – logisch dat je blij bent!’ En dat is ook zo, ook christelijke uitgevers moeten hun boeken ‘pushen’. Maar dat is geen gemakkelijke weg en persoonlijk ben ik meer bezig met de inhoud dan met de verkoop en promotie.

RUGZAK VOL VRAGEN

De kracht van dit waargebeurde verhaal zit niet in de marketinginspanningen van de uitgeverij. Dit is een boek dat grenzen doorbreekt tussen mensen. ‘Gelovig’ of ‘ongelovig’ (volgens mij geloof je altijd wel ‘iets’ – of je hoopt erop… en ook gelovigen dragen een rugzak vol vragen met zich mee…), duwers en rolstoelers, fitte pelgrims en reisgenoten met lichamelijke beperkingen… We moeten allemaal onze eigen weg door dit leven gaan.

GENADE EN VERGEVING

Hoe is dat met mij? Ik voel de verantwoording voor mijn gezin, kerk en werk. Mensen kennen mij als enthousiast en mededeelzaam. Maar ook ik ga een weg en die is niet steeds gemakkelijk. Ik schiet tekort. Ik houd het niet altijd vol. Ik ben bang te falen en te verliezen. Ik moet strijden tegen trots en verleiding. Ik wil in al mijn ijver niet voorbijgaan aan de mensen die op mijn weg gebracht worden en wiens verhalen er werkelijk toe doen. Ik ben al een tijd op weg maar ik moet nog zoveel leren én afleren. Ik heb genade en vergeving nodig.

Gaat dit boek dan over mij? Ja. En over jou. En over onze levensweg, de hindernissen en overwinningen.

Onmogelijk kan ik me voor elke uitgave zo inspannen als voor dit boek. Het is zelfs mijn plan om in de week voor Pasen zelf een vriend te duwen over een stuk pelgrimspad. Je gaat daar zeker meer van horen.

WIE GAAT DE WEG MET MIJ?

Boeken uitgeven is één ding. De boodschap van het Boek tot je hart laten doordringen en bereid zijn zelf de Weg te gaan – dat is zo veel uitdagender. Wie gaat de weg met mij? Wie duwt mij als ik vastloop? Wie mag ik bemoedigen als je met tegenwind en hindernissen geconfronteerd wordt?

Dit zijn zaken waar ik eerlijk gezegd altijd al over nadenk. Maar in de week voor Pasen wil ik het aan den lijve ondervinden. ‘Draag elkaars lasten.’ Maar ook: ‘Ieder moet zijn eigen last dragen’ (Galaten 6:2-5)

Kan het allebei waar zijn? I’ll Push You.

Sometimes the only way through something is through it.

Naast het boek is er ook een gelijknamige documentaire-film. Steun de plaatselijke (christelijke) boekhandel en loop er naartoe met je stoere pelgrimsschoenen!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: