search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

De lente komt niet direct na de herfst

Twee jaar geleden liep ik door de herfstkleuren van het Haarlemmermeerse Bos. Destijds wist ik het nog niet, maar nu weet ik dat ik na dat moment een moeilijke periode tegemoet ging waarin ik moest ervaren dat het leven niet maakbaar is en dat je er goed aan doet zaken los te laten die je frustreren en je in je groei belemmeren. Er moet gewoonlijk iets verdwijnen om ruimte te maken voor iets nieuws maar vaak houden we uit onzekerheid vast aan datgene wat we hebben (zelfs als dat niet vol te houden is) omdat we nog geen alternatief zien.

De lente komt niet direct na de herfst – er moet eerst nog een winter overheen.

Dit is geen leuk, pijnloos proces – de herfst is een tijd van verliezen en achterlaten.

Ik liep met mijn camera door het bos om dit soort foto’s maken. De omgeving vertelde meer over verdwijnen dan over verschijnen. En toch waren het precies deze woorden die ik bij het maken van deze foto in mijn hart hoorde: ‘Ik maak alles nieuw’. Ik plaatste deze foto met tekst toen op Facebook.

Het is niet zo moeilijk om te geloven met de zon aan de wolkeloze hemel en de wind in de rug. Het is een uitdaging om vol te houden en uit te zien naar de vervulling van de belofte. Voortekenen zijn er nog steeds niet echt (de omstandigheden zijn voor iedereen moeilijker geworden!) maar ik wil leven met hoop en vertrouwen. De kracht komt niet uit mezelf. Het is wel mijn keuze om te blijven geloven in de belofte en de wind zijn werk te laten doen.

PS Als je wilt reageren dan vind ik het fijn om van jou te horen waar jij hoop en kracht uit put. Dat kan bijvoorbeeld ook een foto of muziek via YouTube of Spotify zijn.

3 comments on “De lente komt niet direct na de herfst

 1. Leo Glas schreef:

  Ik put mijn hoop en kracht uit God. Hij is en blijft vele malen groter dan wie of wat dan ook en ook altijd groter dan mijn omstandigheden. God is er altijd en Hij is goed. Dat dingen nu niet altijd gaan zoals ik hoop en wil doet daaraan niets af.

  1. abspoel schreef:

   Mooi, Leo. En soms moeten we gewoon stil zijn en wat langer geduld hebben…

 2. minibiebgudumholm schreef:

  Leuk dat hij gespot is! Ik rijd al sinds 2010 met de auto met als standplaats Hoofddorp

  Voor meer info: http://www.hoppend.nl

  http://Www.hoppend.nl

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: