search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

abspoel op 38 ~ Ik ben het
jeshuaist op 38 ~ Ik ben het
Leo Glas op De lente komt niet direct na d…
Ida Abspoel op Vader en zoon
Frank op Vader en zoon
Anneke van der Krans op Tweede kwart Haarlemmermeer
abspoel op Eerste kwart Haarlemmermeer
Henny Bos op Eerste kwart Haarlemmermeer
Henk Fonteyn op Opgestaan, plaats vergaan…
Ida Abspoel op Opgestaan, plaats vergaan…

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Groot gelijk

ik kijk je aan met enkel oog
voor vaders woord en streng betoog
versterkt met vingerwijzing die
zo priemt als nu jouw
scherpe blik

je steekt van wal met groot gelijk
ik kan niet helpen dat ik kijk
met slechts de helft van wat ik zie
hoe kwetsbaar is mijn
kleine ik

Geïnspireerd door een schilderij van de Vlaamse kunstenares Mieke Teirlinck. Titel: ‘Believe in Yourself’. Oil on canvas, 70×60, 2017. Ik zag het schilderij in een etalage toen ik door het hart van Brugge liep. Ik werd geraakt door dit beeld. Ik zag een jongen die (te) streng toegesproken wordt. De titel stelt mijn sombere beeld wat bij. Hij kan ook bemoedigd worden – maar die priemende vinger en die kwetsbare blik van dat kind…

Believe in Yourself

One comment on “Groot gelijk

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: