search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

De vader van Bono

b212ed5a9a4323cbb7deaea95b9641af

Photo credits ANTON CORBIJN – hotlink from Pinterest.

We liepen door Dublin en ik had gelezen dat de broer van Bono daar een kroeg had. “Dat lijkt me leuk, daar moeten we naartoe,” zei ik tegen Lydia. We dwaalden door de stad en ontwaarden overal ‘de broer van Bono’. In zijn pub zijn we bij mijn weten nooit geweest, maar hij werd wel de running gag tijdens ons bezoek aan de Ierse hoofdstad.

Je zult toch maar de broer van Bono zijn. Altijd en eeuwig word je zo geïntroduceerd en met hem geassocieerd. “Dus jij bent de broer van Bono? Kun je ook zingen?” “Is het lastig om zo’n beroemde broer te hebben?” 

De zoon van… de vader van…

Nu kun je nog altijd beter de broer van Bono zijn dan de zus van – ik noem maar eens iemand – Willem H. Maar het lijkt me hoe dan ook moeilijk om te leven met een familielid dat grote bekendheid geniet. Het zal zeker voordelen hebben, maar de nadelen lijken me evident.

En dan. De zoon van. Denk aan Jordi die zijn hele sportcarrière moest voetballen in de slagschaduw van zijn vader. Dan heeft Max dat toch beter geregeld in het bandenspoor van Jos… Of Sven die zijn pa Yep uit de boeken geschaatst heeft. Denk aan Ziggy en Dweezil die levenslang eerst en vooral de zoon van Marley en de zoon van Zappa zullen zijn! Of je bent bijvoorbeeld ‘het zoontje van Sting’ die ‘een hitje scoort’ – lees het hier zelf. (Terugdenkend aan de gehoorbeschadiging die ik ondermeer wijt aan een oorverdovend optreden van Fiction Plane als voorprogramma van The Police en hun ‘laten we samen nog eenmaal cashen’ optreden in de Arena).

To dream is to be disappointed

De vader en moeder van Bono. Ze hebben elk hun eigen lied gekregen: vader, moeder. Iris was een engel die veel te vroeg haar hemelvaart maakte. Brendan Robert Hewson (pa Bono) bleef op aarde achter met twee zoons – Norman ‘de broer van’ (hij zit op Twitter en heeft 615 volgers – help die man aan meer fans!) en Paul (beter bekend als Bono). Bono heeft altijd verteld dat de relatie met zijn vader niet gemakkelijk was. In plaats van aanmoediging ontving hij ontmoediging (“What’s the big idea?”, “To dream is to be disappointed”) en aan alles is te zien dat Bono zich zijn leven lang ten opzichte van zijn vader moest bewijzen. Als je naar dat clipje kijkt (link bij vader hierboven) dan hoor je – vlak na het overlijden van Bono’s vader – dat hij hem toch eert en bedankt: “We all want to thank my old man for giving me this voice.”

Waarom schrijf ik hier nu over? Die foto van Anton Corbijn maakte de woorden los. Daar staat hij, de vader van Bono, met vermanend vingertje tegenover zijn wereldberoemde zoon. This picture says it all. En kijk ook eens naar die Corbijn-foto van de band met alle U2-dads. Zo ziet U2 er dus ongeveer uit als we hen over een jaar of 25 zien optreden.

Heeft Bono ook dochters? Ik dacht het wel… Hierbij een gesprek met Jordan. Google Eve zelf maar. En zoons? Elijah en John. We wachten op hun eerste optreden – of heb ik iets gemist?

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: