search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

37 ~ Geroepen om te blijven

Lezen: Johannes 17:1-26

Beste Johannes,

Zou het niet het gemakkelijkst zijn als Jezus al zijn vrienden direct van deze aarde weghaalt om voor altijd bij hem te zijn?

Het gemakkelijkst wel, voor ons, denk ik. Maar zou het goed zijn? En: stemt het overeen met Gods wil? Dat denk ik niet… Wat zeg jij?

‘Ik vraag U niet hen uit de wereld weg te nemen…’

Dankjewel voor het citaat, broer. Ik wil je iets vertellen. Zelf groeide ik op met de verwachting van Jezus’ spoedige wederkomst. In mijn directe omgeving was dit een centraal punt in ons geloof, we strekten ons uit naar de vervulling van de beloften en dat lijkt me iets goeds.

In onze tijd is het verlangen bij veel gelovigen zo groot geworden dat we de vervulling van bijbelse profetieën het liefst naar ons toe halen en – als het zo uitkomt – op onze eigen tijd van toepassing verklaren. Jij schreef dat boek Openbaring. Een apocalyps… een profetisch geschrift over de dingen die zullen gebeuren. Maar hoe? En wanneer precies? Heel helder vind ik je informatie niet, ik zeg het je eerlijk en ik ben blij dat je in dit verslag over het leven van Jezus een stuk duidelijker bent.

Het gebed van onze Meester ontroert me. Uit alles blijkt dat zijn wil als Mensenzoon voortdurend gesynchroniseerd wordt met de wil van zijn hemelse Vader. Hij doet en zegt niets buiten zijn Vader om. Je laat dat telkens weer blijken uit alles wat je over Jezus schrijft. En – zoals Jezus één is met zijn Vader, perfect verbonden door de Geest – zo bidt hij dat wij één met hem zullen zijn. Hij bidt dat voor jullie, zijn allereerste vrienden, maar over jullie hoofden heen strekt dit hogepriesterlijk gebed zich uit over de aarde en door de eeuwen die nog zouden volgen. En ook ik word er door aangeraakt en ingesloten:

Wat Ik U vraag, is niet alleen voor hen. Het is ook voor de mensen die door hen in Mij zullen gaan geloven. Ik vraag U, Vader, of zij net zo één mogen zijn als U en Ik. U bent in Mij en Ik ben in U. Laat hen ook zo in Ons zijn. Dan zal de wereld geloven dat U Mij gestuurd hebt. 

Heer, we lezen dat de tijd gekomen was om te laten zien hoe groot en machtig u bent. En we weten wat daarna gebeurd is: u liet zich als een lam naar de slachtbank leiden. Zo op het oog kwam daar een einde aan een veelbelovende profetische loopbaan. Geen mens en geen macht van de duisternis had voorzien dat u daar met vastgespijkerde handen en voeten de ultieme overwinning zou binnenhalen. We hebben uw schitterende majesteit ontdekt in uw onvoorwaardelijke, zelfopofferende liefde. We buigen voor u – en voor u alleen!

Kom Heer Jezus, herstel uw schepping en gebruik ons daarbij. Wij zijn door u geroepen om te blijven – onder uw bescherming, gevoed door uw Woord, gesterkt door elkaar en in de kracht van uw Geest houden wij stand.

Woorden om bij stil te staan (17:25,26)

Rechtvaardige Vader, al kent de wereld U niet, Ik ken U. En mijn leerlingen weten dat U Mij gestuurd hebt. Ik heb hun verteld wie U bent en zal dat blijven doen. Want Ik wil dat uw liefde voor Mij in hen zal zijn, en dat Ikzelf ook in hen zal zijn.’

Een lied van toewijding voor onderweg: Hands & Feet – AUDIO ADRENALINE

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: