search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Derde kwart Haarlemmermeer

Het ging anders dan gepland vandaag. But who cares? Het was gezellig om even koffie te drinken en bij te praten met Willemijn in Haarlem en Wim in Spaarnwoude. Leuk dat zo’n fietstocht ook tot dergelijke ontmoetingen leidt!

Hieronder wat foto’s van mijn ‘omweg’ – ik reed vanaf gemaal Cruquius via Heemstede naar het provinciehuis, daarna naar de Amsterdamse buurt (Willemijn) en vervolgens naar De Zoete Inval voor een doorsteekje naar Spaarnwoude (Wim). En het was niet zo zonnig als de eerste twee dagen, maar voor fotografie is dat feitelijk geen nadeel…

Vanuit Spaarnwoude wilde ik eerst terug naar het gemaal bij Cruquius maar ik bedacht me. Waarom zou ik helemaal terug rijden, daarna naar Halfweg en weer via Cruquius naar Hoofddorp? Het regende, er was wat tegenwind, het was al een tikkeltje later… dus ik besloot direct door te rijden naar Halfweg waar ook een gemaal is – en een voormalige suikerfabriek – om dan langs de Ringvaart terug te rijden naar Cruquius zodat ik tóch dit derde kwart helemaal gefietst heb. Onderweg zag ik interessante auto’s staan – die moesten vanzelfsprekend ook worden vastgelegd.

In Halfweg ging ik kijken bij de kerk die half weg is. Ik schreef er al eerder over. En nu is die gehalveerde monumentale kerk (Amsterdamse school!) omringd door passende nieuwbouw in dezelfde stijl. Wat is het hier mooi geworden!

Minder kerkgangers? Dan halveren we de kerk toch gewoon! Een paar mooie nieuwe huizen erbij en een beeld van Jezus die nog altijd iedereen hartelijk uitnodigt. Maar met name degenen die vermoeid en belast zijn…

Ik reed langs de Ringvaart terug door regen en wind. Af en toe natuurlijk toch de camera uit de tas gehaald, maar er zitten ook beelden bij die ik met mijn mobiel vastlegde.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: