search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

abspoel op 38 ~ Ik ben het
jeshuaist op 38 ~ Ik ben het
Leo Glas op De lente komt niet direct na d…
Ida Abspoel op Vader en zoon
Frank op Vader en zoon
Anneke van der Krans op Tweede kwart Haarlemmermeer
abspoel op Eerste kwart Haarlemmermeer
Henny Bos op Eerste kwart Haarlemmermeer
Henk Fonteyn op Opgestaan, plaats vergaan…
Ida Abspoel op Opgestaan, plaats vergaan…

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Tweede kwart Haarlemmermeer

Vandaag fietste ik vanuit Hoofddorp naar Kaag eiland langs de Hoofdvaart. Ik fotografeerde in de buurt van de Bennebroekerweg, schoot wat plaatjes van de Calatravabruggen en van het mooie pomphuisje waarnaast een rouwcentrum / crematorium gebouwd is. (Ik heb het ook niet bedacht…)

Bij Abbenes stapte ik – net als gisteren even af voor wat foto’s.

Aangekomen bij het veerpontje naar Kaag eiland vreesde ik dat de oversteek niet door kon gaan, want ik had geen mondkapje bij me. Gelukkig waren deze te koop bij een winkel vlakbij; ik heb gelijk maar een voorraad gekocht.

Veer naar Kaag eiland

Op het kleine eiland is veel te zien. Pastoor Kees van Lent, de man achter de bijbelse tuin in Hoofddorp, komt van dit eiland (van Royal Van Lent – de werf waar enorme jachten worden gebouwd), en woont daar nu ook. Hij heeft een prachtige plek gecreëerd (Stal op de Kaag) met een retraitecentrum en de Kaagervaring (Google maar eens – of beter: ga zelf eens kijken!)

Hier nog wat plaatjes van Kaag eiland. Ik zat alleen op het terras aan het water met koffie en appelgebak. Ik klaag niet!

Ik vervolgde mijn weg langs de Ringvaart aan de polderkant met aan de overzijde Lisse en Hillegom (ik reed door Lisserbroek en Beinsdorp). Hier wat collages van dat gedeelte van onze mooie polder.

Vandaag was het gemaal van Cruquius mijn bestemming. Morgen fiets ik er weer naartoe als startpunt voor het derde kwart van mijn vierdaagse fietstocht!

One comment on “Tweede kwart Haarlemmermeer

  1. Anneke van der Krans schreef:

    Prachtige foto’s Paul. Wat is dat toch een heerlijke hobby waarin je je zo kan uitleven. Het gaat goed met je fietsrondjes zo te merken. Super! Op naar de volgende.
    Dag,
    Anneke

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: