search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Eerste kwart Haarlemmermeer

In deze tijd heb ik het nodig om te bewegen en wat stress van me af te fietsen. Waarom zou ik ver weg gaan als ik middenin de prachtige Haarlemmermeer woon? Vandaag fietste ik het eerste kwart: vanuit mijn huis in Hoofddorp, hartje Haarlemmermeer, over de Geniedijk (achter het station) richting de Ringvaart ter hoogte van Aalsmeer. Daar volgde ik de weg richting Buitenkaag, moest ik een stuk omrijden en ontdekte ik hierdoor een voor mij nieuwe molen (hij staat er al wat eeuwen) bij Oude Wetering: de Googermolen. Wat een mooie molen en wat een fraaie landelijke omgeving! Jammer dat de molenaar zijn schotelantenne op een plek gemonteerd heeft die een mooie foto deels verpest – verder schitterend!

Onderweg kocht ik twee bossen lelies (2 euro per bos…) en stak ik de Ringvaart weer over om binnen de grenzen van Haarlemmermeer door te fietsen naar Kaag dorp en Abbenes. Ik maakte een foto van het gemaal en van de opvallende brug bij Abbenes. De drie Calatravabruggen heb ik dit keer voor de verandering maar eens niet gefotografeerd.

Thuisgekomen voelde ik wel mijn benen – ik heb gefietst op een gewone damesfiets (makkelijk als je steeds wilt afstappen voor een foto!) met versnellingen. Het was een prachtige dag en ik heb zin om morgen het tweede kwart te fietsen. Dan rijd ik van Hoofddorp naar Kaag eiland en volg ik de Ringvaart naar het gemaal bij Cruquius. Mocht je in de buurt wonen en hete koffie of koud bier schenken – je mag het best melden!

Hierbij wat indrukken!

2 comments on “Eerste kwart Haarlemmermeer

  1. Henny Bos schreef:

    Super, maar je bent wel heeeel vaak afgestapt!

    1. abspoel schreef:

      Zeker! Maar dat is ook het plan: fietsen én fotograferen. Ik neem er genoeg tijd voor en er is veel te zien!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: