search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

34 ~ De bron van alle waarheid

Lezen: Johannes 15:18-27

Beste Johanens,

We ervaren de dag omdat we de nacht kennen. De schoonheid van liefde valt vooral op in een wereld die zoveel lelijke haat aan ons laat zien. En de rol van die donkere dimensie – de kant van het kwaad – is helaas nog lang niet uitgespeeld. Bij voorkeur richten de machten van de duisternis hun wapens juist op het goede, het kwetsbare, het weerloze. Het maakt ons oprecht woedend, Johannes!

Ondertussen hebben we van de liefde iets zachts, iets pluizigs gemaakt. We zien liefde als iets met een hoge aaibaarheidsfactor, als een zwakke kracht. Maar niets is zo sterk als liefde, dat hoef ik jou niet uit te leggen. En als ik het Woord lees, zeker ook jouw bijdragen aan de Schrift, dan merk ik op dat liefde feitelijk nooit los verkrijgbaar is. Er is altijd een tweede kant: liefde en trouw, liefde en waarheid, liefde en geduld, liefde en genade…

Liefde kan ook hard en streng zijn, als dat nodig is. Dat zie ik ook sterk terug bij Jezus. En jou noemen we vandaag de ‘apostel van de liefde’ – geheel terecht volgens mij. Je hield zielsveel van Jezus en die liefde was duidelijk wederzijds. Ik geloof werkelijk dat je een bijzonder liefdevol mens was. En bent. Nu helemaal, natuurlijk, zo dichtbij de Bron.

Liefde en Waarheid. Daar gaat het dus ook om. Je schrijft dat de Meester beloofde dat hij vanuit de hemel, terug bij zijn Vader, een Helper zou zenden. Het is een mooie naam voor de heilige Geest – de persoonlijke, onzichtbare kracht van God die ons inspireert, die ons krachtig bijstaat, het voor ons opneemt en ons met vreugdevolle vrede vervult. Tot we ervan overlopen! Jezus noemt hem de Bron van alle waarheid. Dat levende water willen we altijd wel blijven drinken. Schenk nog maar eens in, geliefde Johannes!

Trouwe Heer, u sprak over liefde, maar u hebt het ook waargemaakt. We weten dat u maar een paar jaar publiekelijk optrad en dat u daarmee een onuitwisbare indruk hebt gemaakt. Op de mensen van toen, maar zeker ook op de mensheid van vandaag. We kennen geen beter voorbeeld van onbaatzuchtige, zelfopofferende, pure liefde. Het is werkelijk Hemels!

Dank u voor uw heilige, pure Geest van Liefde en Waarheid. We durven best om meer te vragen, want deze Bron is onuitputtelijk en we weten dat u meer dan royaal bent en dat we iets vragen waar we vrijmoedig uw naam onder mogen zetten. Geef ons meer liefde en meer van uw Geest, liefdevolle Heer!

Woorden om bij stil te staan (15:26, 27)

‘Als Ik bij de Vader ben, zal Ik mijn Helper sturen. Dat is de Heilige Geest, de bron van alle waarheid. Hij komt van de Vader vandaan en zal jullie alles over Mij vertellen. Omdat jullie vanaf het begin bij Mij geweest zijn, moeten jullie ook van Mij getuigen.’

Een liefdeslied voor onderweg: The Same Love – Paul Baloche

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: