search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

33 ~ Zondag 5: Ik draag jullie op van elkaar te houden

Lezen: Johannes 15:11-17

Beste Johannes,

Huiswerk voor vandaag: we moeten van elkaar houden. Hoe moeilijk kan dat zijn? Als het alleen om vandaag gaat, dan lukt het nog wel. Maar houden we het met elkaar vol op veel langere termijn? Ook als we dicht op elkaars lip moeten zitten, of als er strijd en moeilijkheden in ons leven komen?

Het zal in jouw tijd misschien niet veel anders geweest zijn, maar de liefde is nu het meest bezongen onderwerp. Maar eerlijk gezegd wordt het woord ‘liefde’ in onze dagen wel heel gemakkelijk gebruikt, soms blijkt de liefde vooral gerichtheid op jezelf, op je eigen verlangens, je lusten of je positie. De liefde moet van twee kanten komen, dat is wat wij vandaag zeggen, maar ben ik te pessimistisch als ik denk dat een dergelijke vorm van ruilhandel ten diepste nog steeds op het eigenbelang gericht is? Ach wat, Johannes, ik ben geen expert. In theorie niet, in elk geval. Maar ik weet gelukkig wel wat liefhebben is omdat er van mij gehouden wordt.

De Meester vertelde jullie: ‘Wie zijn leven voor zijn vrienden overheeft, heeft de grootste liefde’. Nou, dan weten jij en ik wie dat waargemaakt heeft: onze Heer zelf, aan dat kruis! Maar, dit zal je blij maken, ook vandaag nog zijn er mensen die hun eigen leven geven om dat van anderen te redden. En vaak gaat het dan niet eens om een ultieme vriendendienst maar om een onbaatzuchtig offer voor een onbekend medemens. Mannen en vrouwen die hun leven geven in de strijd om vrijheid, in de strijd tegen infectieziekten, in de strijd tegen rampen en ongelukken, in de strijd tegen terreur en andere vormen van geweld. Altruïsme, Johannes, zo noemen we dat nu. Het bestaat nog altijd en het maakt me heel stil en diep dankbaar.

Lieve Heer, we houden van u. Het moet maar gewoon gezegd worden, want liefde verdient die aandacht. Wat heeft u ons ongelofelijk veel gegeven. In uw naam is veel onrecht gedaan, dat spijt ons zeer en doet ons veel verdriet, maar wij nemen graag een voorbeeld aan al die volgelingen van u die hun leven gegeven hebben in trouwe toewijding en onbaatzuchtige naastenliefde. In ziekenhuizen, in de strijd om vrijheid en recht, in uw dienst als brengers van goed nieuws. We houden van u omdat u zelf het perfecte voorbeeld van Liefde bent. Houd ons dicht bij uw hart, laat ons uw liefde rijkelijk doorgeven, ook aan mensen die ons niet met liefde terugbetalen.

Woorden om bij stil te staan (15:11-12)

Ik heb dit gezegd met de bedoeling dat mijn blijdschap in jullie zal zijn. Jullie zullen grote blijdschap ervaren. Ik zeg dat jullie net zoveel van elkaar moet houden als Ik van jullie gehouden heb. 

Een liefdeslied voor onderweg: Give Us Love – COMMON HYMNAL Feat. Freddy Washington & Will Reagan

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: