search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

31 ~ Een vrede die de wereld niet kent

Lezen: Johannes 14:15-31

Beste Johannes,

Juist omdat ik nu met aandacht en stap voor stap jouw oog- en oorgetuigenverslag doorlees, vallen me bepaalde zaken op. Hoe vaak heeft Jezus duidelijk willen maken dat hij alleen deed wat de Vader hem te doen gaf en dat hij zichzelf aan de wil van zijn Vader ondergeschikt maakte? Het valt echt op. Ik zie het in zinnen als deze:

Wat Ik tegen jullie allen zeg, komt niet van Mijzelf maar van mijn Vader die Mij gestuurd heeft.

Maar ook hier:

De wereld moet echter weten dat Ik van de Vader houd en uitsluitend doe wat Hij Mij opdraagt.

De Meester vereenzelvigt zich met God de Vader – het zijn juist die IK BEN-uitspraken die de woede van zijn religieuze tegenstanders oproepen. Maar hij geeft hier ook aan dat de Vader groter, méér is. Wie de Zoon ziet, ziet de Vader – maar toch is dat (niet oneerbiedig bedoeld) kennelijk niet het complete plaatje… De Vader is groter! De Eeuwige is niet te reduceren tot de gestalte van een mensenzoon.

Ik denk aan het begin van de schepping toen God over zichzelf in meervoud sprak: ‘Laat Ons mensen maken die op Ons lijken…’, maar ook aan wat je zelf geschreven hebt aan het begin van je verslag: ‘Het Woord werd een mens en leefde een tijdlang onder ons. Hij was vol genade en waarheid en wij hebben gezien hoe groot Hij is, de enige Zoon van de hemelse Vader.’

God de Vader is één met zijn Zoon en samen zijn zij verbonden door de Geest. De Zoon werd mens en toonde de grootheid van de Vader door wat hij zei en deed. En in de woorden die je nu met ons deelt komt de Geest in beeld die ooit over het water zweefde, zowel bij de schepping als bij de doop van Jezus. In gedachte zie ik nu een duif, het symbool van vrede, maar ook van Gods Geest.

Heer Jezus, laat uw vrede onze harten vullen zodat er geen plaats meer is voor eindeloze zorgen. Laat uw liefde binnenstromen zodat de angst het veld moet ruimen. Geef ons die vrede die elk menselijk begrip te boven gaat en laat uw stille kracht doorwerken als een zegen voor onszelf en voor de mensen rondom ons. Dank u voor de troost, blijdschap en rust die alleen uw Geest kan geven.

Woorden om bij stil te staan (14:26-27)

Maar de Vader zal de Helper sturen. Dat is de Heilige Geest, die jullie in mijn naam alles zal leren en jullie steeds weer zal herinneren aan wat Ik gezegd heb. Mijn vrede laat Ik jullie na. Die vrede is heel anders dan die van de wereld. Wees dus nooit meer bang of ongerust.

Een lied voor onderweg: Go Peaceful – PAUL FIELD

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: