search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

27 ~ Vader, laat zien wie u bent…

Lezen: Johannes 12:27-50 (sla dit niet over, drink uit de bron en niet alleen uit mijn emmertje…)

Beste Johannes,

We pakken vandaag de draad weer op – middenin een betoog van de Meester. En de woorden die je ons als eerste doorgeeft grijpen me direct bij de keel:

“Ik ben erg bang en weet niet wat Ik moet zeggen.”

This is your Captain speaking… Erg geruststellend klinkt dit eerlijk gezegd niet…

Ik wil je iets persoonlijks vertellen. Jaren geleden hebben mijn vrouw en ik in enorme angst gezeten omdat onze pasgeboren baby een gevaarlijk virus had opgelopen waardoor zij in haar eerste week hersenvliesontsteking kreeg. Gelukkig was er uitstekende zorg en God zij dank is het uiteindelijk allemaal heel goed afgelopen, maar wat hebben we een angst en spanning meegemaakt! Ik weet dat ik in het ziekenhuis van de deskundigen wilde horen dat dit wel vaker gebeurde en dat het allemaal wel snel weer goed zou komen. Maar dat zeiden ze niet. Ik begreep dat artsen en verpleegkundigen zich ook serieus zorgen maakten en hierdoor drong de ernst van de situatie pas goed tot mij door. Het heeft geen zin om elkaar valse hoop te geven! Gelukkig bleef mijn lieve vrouw rustig vertrouwen – ik moest me in die dagen eenvoudigweg vastklampen aan mijn geloof in God, ik moest de controle (als ik die al ooit gehad heb) volledig uit handen geven, hoop houden, mijn geduld bewaren en me richten op de zorg voor ons oudste kind.

Deze ervaring was heftig, maar liep in ons geval gelukkig heel goed af. Dat is helemaal niet vanzelfsprekend en dat besef ik! Voor mij is het in elk geval een enorme levensles geweest. Ik weet sindsdien hoe klein en afhankelijk we zijn en koester het leven als een kostbaar en kwetsbaar geschenk. We hebben geen recht op onze volgende ademhaling, alles is genade van God!

Is angst een teken dat je een gebrek aan vertrouwen of geloof hebt? Nu weet ik zeker dat dit niet zo is – dankzij Jezus – en dankzij jou omdat je deze woorden aan me hebt doorgegeven. Ik maakte me zorgen over wat er mogelijk zou kunnen gaan gebeuren, Jezus was bang voor wat hij zeker WIST dat zou gaan gebeuren. Ik ben een vader, Johannes, voor mijn kinderen geef ik alles. Als Jezus zijn Vader te hulp roept dondert het in de hemel want God laat op dat moment van zich horen – en de mensen die hierbij staan horen het ook!

Moet Ik zeggen: “Vader, bevrijd Mij van wat Mij te wachten staat”? Nee, want juist daarvoor ben Ik gekomen. Vader, laat uw grootheid zien, laat zien wie U bent.’ Er kwam een stem uit de hemel: ‘Dat heb Ik laten zien en dat zal ik weer doen!’

Zo gaat dat altijd als er iets wonderlijks gebeurt. Er zijn mensen die het wonder aanvaarden zoals het is (bovennatuurlijk, onbegrijpelijk voor mensen), er zijn mensen die het ontkennen, anders interpreteren of wegredeneren. Maar Jezus maakt gelijk duidelijk waarom de Vader in dit bijzondere geval luidkeels van zich liet horen: ‘Die stem is er niet voor Mij geweest, maar voor u!’ En desondanks bleven veel mensen horend doof en ziende blind.

Sterke God, we vragen ons af waarom u vandaag zo stil bent. We willen ons niet vromer voordoen dan we zijn. Er zijn zoveel bange mensen in de wereld die graag zo snel en duidelijk mogelijk gerustgesteld willen worden. Ziet u hen wel, luistert u wel naar hun roepen om hulp?

Heer, zou uw donderende stem uit de hemel hun angst kleiner of juist groter maken? Wij willen geloven dat u op tal van manieren tot ons spreekt, ook vandaag nog. Door uw Woord, door uw Geest, door mensen zoals Johannes en door zoveel andere gelovigen. Door de schoonheid in de natuur, door de lessen die we in dit leven met vallen en opstaan leren. Laat opnieuw van u horen, grote God, en gebruik alstublieft die stille stem die klinkt als het zacht suizen van de wind. Stel ons gerust, fluister ons hoop in. We vragen dit vol eerbied en in Jezus’ naam.

Woorden om bij stil te staan (12:49-50)

Want Ik heb niet uit Mijzelf gesproken, maar Ik heb gezegd wat Mij is opgedragen door mijn Vader die Mij heeft gestuurd. Hij heeft Mij opgedragen de mensen eeuwig leven te geven. Daarom zeg Ik alleen wat mijn Vader Mij verteld heeft.’

Een lied voor onderweg: The Voice of Truth – CASTING CROWNS

 

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: