search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

23 ~ Ontsnappingskunstenaar

Lezen: Johannes 10:22-42

Beste Johannes,

Je leest gemakkelijk over informatie heen die jij in inleidingen of meer terloops met ons deelt. Nu begin je over het jaarlijkse feest van de tempelwijding en over het feit dat het winter was. Chanoeka! Door veel mensen min of meer gezien als het joodse kerstfeest… het feest van licht en van het wonder van olie die niet opraakt. De menora met acht armen, een feest van acht dagen met een ‘dienaar’ in het midden van de kandelaar die gebruikt wordt om steeds het volgende lampje aan te steken.

Misschien gaat mijn verbeelding met mij aan de haal, maar ik zie in gedachten die Dienaar door de zuilengalerij van Salomo lopen terwijl ‘vrome’ volksgenoten hem vragen om zichzelf als Messias bekend te maken. Was het vragen uit belangstelling, of was het uitdagen om het licht van de Dienaar uit te kunnen blazen?

“Als U de Christus bent, zeg het dan!’ ‘Dat heb Ik al gezegd,’ antwoordde Jezus, ‘maar u gelooft Mij niet…’”

Je zou denken dat Jezus alleen zinspeelt op het feit dat hij de beloofde Redder is, maar hij deinst er niet voor terug om in de tempel de goddelijke waarheid te verkondigen: ‘De wonderen die Ik in de naam van mijn Vader doe, zijn het overtuigende bewijs dat Ik de Christus ben.’ Nou, veel duidelijker kan Jezus zich niet uitdrukken, lijkt mij. Maar hij maakt het – naar het oordeel van zijn tegenstanders – nóg erger met zijn uitspraak: ‘De Vader en Ik zijn één.’

De stenen worden alweer van de grond geraapt. Jezus wil weten waarom ze hem stenigen willen en er ontstaat een discussie die – hoe kan het anders – door de tegenstanders van Jezus verloren wordt. En Jezus blijkt niet alleen een Woordkunsteraar, hij is ook de ultieme Ontsnappingskunstenaar:

‘Zij stonden weer op het punt Hem gevangen te nemen, maar Hij ontkwam.’

Jezus die de dood het nakijken geeft – het zal niet voor de eerste keer zijn. 

Heer, we bewonderen u om uw moed, om uw wijsheid en om uw vermogen om in de meest benauwde omstandigheden uitkomst te bieden. Er waren zoveel mensen die probeerden u op woorden te vangen zodat ze u iets aan konden doen. Maar uw wonderen waren onmiskenbaar en uw wijsheid onverslaanbaar. Niemand kreeg vat op u zolang het nog niet de tijd was om uzelf vrijwillig over te geven aan de dood, wetend dat die laatste tegenstander ook voor u op de knieën gedwongen zou worden. U bent werkelijk Superieur!

Woorden om bij stil te staan (10:27-30)

Mijn schapen luisteren naar mijn stem en Ik ken ze. Zij volgen Mij en Ik geef hun eeuwig leven. Zij zullen nooit verloren gaan. Niemand kan hen van Mij afnemen. Mijn Vader die hen aan Mij gegeven heeft, is groter dan wie ook. Niemand kan hen uit de hand van mijn Vader wegroven. De Vader en Ik zijn één.’

Een lied voor onderweg: Be My Escape – RELIENT K

LEES DIE LYRICS… ik vond dit lied zonder lang te zoeken!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: