search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

19 ~ Zondag 3: Doe wat Ik zeg

Lezen: Johannes 8:29-51

Beste Johannes,

We hebben na zoveel eeuwen van Meester Jezus iets te veel een lieve Heer gemaakt. Sommige mensen zien God als boeman, en niet als Vader (zoals Jezus gelukkig wel over hem spreekt). Maar als het waar is dat Jezus laat zien wie en hoe de Vader is, dan moeten we ons beeld bijstellen. Jezus is vol liefde en genade, maar hij is ook streng en duidelijk – dat lees ik door al jouw woorden heen. Vat ik het zo goed samen?

‘Als u zich houdt aan wat Ik zeg, bent u werkelijk mijn leerlingen.  Dan zult u de waarheid kennen en door de waarheid bevrijd worden.’

In de tegenwoordige christelijke wereld hebben we het graag over onvoorwaardelijke liefde en aanvaarding. We willen God heel graag zien als een welwillende, toegeeflijke Lieverd die ons alles ruimhartig wil vergeven. Maar ik meen dat Jezus ons toch duidelijk maakt dat we ons eerst van onze slechte weg moeten afkeren voordat we zijn juiste weg kunnen bewandelen. Als wij hem volgen, zal de waarheid ons vrij maken. Dat woord ‘als’ is niet zonder betekenis, lijkt mij.

Ik ben bang dat we het Goede Nieuws graag willen loskoppelen van de realiteit dat we ‘ergens van bevrijd moeten worden’. Je haalt deze woorden van de Heer aan – en ik wil er niet vluchtig en gemakzuchtig overheen lezen:

‘Vergis u niet,’ antwoordde Jezus. ‘Ieder die zondigt, is een slaaf van de zonde. Een slaaf heeft geen blijvende plaats in het huis, maar een zoon wel.’

De mensen tot wie Jezus sprak waren vrome joden. Zij reageren verontwaardigd als de Heer ze zo streng toespreekt. Wie denkt Jezus wel dat hij is?

Goede Heer, uit alles blijkt dat u ons de keuze laat. Maar uw oproep is niet vrijblijvend: wanneer we u willen volgen moeten we ook gehoorzaam doen wat u ons zegt. En dat is alleen maar goed, want uw wil voor ons is per definitie de beste weg!

Er is een goede weg, maar er zijn ook talloze heilloze wegen. We willen graag bij u horen en de juiste beslissing nemen. We willen u volgen zodat we in het Vaderhuis uit zullen komen. We willen de waarheid kennen en erdoor bevrijd worden. We geloven dat u de Waarheid bent en dat uw Geest ons door uw Woord steeds meer inzicht kan geven en van binnenuit ten goede – naar uw volmaakte beeld – kan veranderen. Doe uw werk in ons, realiseer uw wil door ons.

Woorden om bij stil te staan (8:51)

‘Onthoud dit: wie doet wat Ik zeg, zal nooit sterven.’

Een lied voor onderweg: Create In Me – REND COLLECTIVE

One comment on “19 ~ Zondag 3: Doe wat Ik zeg

  1. Mooi geschreven en zo waar!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: