search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

05 ~ ZONDAG 1: Niet om te veroordelen maar om te redden

God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gestuurd om de wereld te veroordelen, maar om haar door Hem van de ondergang te redden.

Johannes 3:17

Beste Johannes,

Vandaag is het zondag – de eerste binnen de reeks van veertig dagen richting Pasen. We maken even een pas op de plaats en vinden hier rust.

Het is wat apart om mijn woorden aan jou te richten met de kennis achteraf. Ik weet uit jouw persoonlijke verslag, en uit dat van andere schrijvers, dat het eind van dit verhaal goed is. Jezus gaat een lange weg, hij doet bijzondere dingen, vertelt inspirerende verhalen en stelt scherpe vragen. Hij verzamelt vrienden en bewonderaars om zich heen, maar veel van de medestanders vallen in de loop van het verhaal af en uiteindelijk sta jij daar nog alleen met drie Maria’s aan de voet van het kruis waar Jezus een pijnlijke dood sterft. Een slechter einde van een goed verhaal is niet te bedenken. Maar gelukkig was dit nog niet het einde!

Waarom kwam Jezus eigenlijk? Er zijn zoveel mensen met meningen, maar jij leefde echt op huid- en ademafstand van de Meester. Jij weet hoe zijn stem klonk, of hij grapjes maakte, hoe hij liep en zelfs hoe hij sliep. Jezus zou door die menselijke nabijheid naar je verwacht heel alledaags kunnen worden, maar uit alles wat je over hem schrijft blijkt dat dit niet zo is. Er is ook geen ander mens die zoveel eeuwen later nog zo belangrijk en zo dierbaar en nabij is voor talloze mannen en vrouwen, jongens en meisjes overal op aarde. Ik ben een van die mensen die met vallen en opstaan Jezus volgen – en ik heb het feitelijk toch vooral allemaal van horen zeggen. Hoewel, Johannes, je schreef over de Geest die waait waarheen hij wil – ik kan je vertellen dat ik in mijn tijd ook nog altijd voortgedreven wordt door die krachtige, frisse wind en dat ik ook vandaag nog inspiratie ontvang om het geloof aan anderen door te geven. Bijvoorbeeld door het schrijven van deze brieven.

Weet je hoe er vandaag de dag vooral tegen veel volgelingen van de Meester wordt aangekeken? Ik zou je liever iets anders vertellen, maar ik vrees dat mensen ons in deze tijd vooral zien als veroordelende betweters. Hopelijk heb ik het mis, ik wens met heel mijn hart dat mensen vooral ook onze liefdevolle en onbeholpen goedbedoelende kant zien, maar ik vrees dat dit niet vaak het geval is. Daar zullen we het zelf wel naar gemaakt hebben, er is veel herstelwerk te doen en God zij dank hangt het niet allemaal van onze woorden en inspanningen af.

Jezus was perfect – jij hebt dat van dichtbij met eigen ogen gezien. En toch werd er heel wisselend op hem gereageerd en uiteindelijk leken mensen ook teleurgesteld in hem – ze haakten af of keerden zich zelfs tegen hem. Zouden ze echt niet gezien hebben Wie hij was en wat hij kwam doen? Konden ze hun eigen verwachtingen niet ondergeschikt maken aan Jezus’ wil en het reddingsplan van zijn Vader?

God stuurde zijn zoon niet om ons te veroordelen, maar om de wereld van de ondergang te redden… We zijn er nog altijd, Johannes – zoveel eeuwen later. Maar de angst dat de wereld ten onder gaat aan wanbeleid, hebzucht, kortzichtigheid en slecht gedrag is zeker niet weg. We hebben allemaal een Redder nodig. Ik blijf de komende dagen in jouw sporen lopen. Samen achter de Meester aan.

Woorden om bij stil te staan (3:21)

Maar wie Gods wil doet, komt tot het licht, zodat van alles wat hij doet, gezien kan worden dat God het is die daarin werkzaam is.

Een lied voor onderweg – Rescue Story – ZACH WILLIAMS

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: