search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Onbeschaamd uitdelen

Deze foto maakte ik in Lapland. Soms gooi ik een steen in de vijver.

Ik schaam mij niet voor dit goede nieuws. Het is immers door de kracht van God het middel waardoor mensen die het geloven, gered worden. In de eerste plaats is dit nieuws voor de Joden, maar ook voor alle andere volken. Want in dat goede nieuws wordt de rechtvaardigheid van God bekendgemaakt. Dit betekent dat iedereen volkomen op Hem moet vertrouwen. De profeet Habakuk heeft immers geschreven: ‘De mensen die rechtvaardig zijn, zullen door hun geloof echt leven.’

Vanuit de hemel straft God alle slechte, zondige mensen, die door hun slechtheid de waarheid over hem in de weg staan. Want die mensen kunnen heel goed weten dat God er is. Hij heeft het hun Zelf bekendgemaakt. God is wel onzichtbaar, maar uit alles wat Hij geschapen heeft, blijken zijn eeuwige kracht en goddelijkheid. Want sinds het ontstaan van de wereld is zijn bestaan duidelijk te herkennen uit wat Hij gemaakt heeft. Daarom hebben de mensen geen enkele verontschuldiging. (Romeinen 1:16-20 Het Boek)

“Voor wie schrijf jij eigenlijk?” vroeg iemand zojuist aan mij. Ik begon te praten over opdrachtgevers, publicaties… maar dat was niet wat hij bedoelde. Wie is mijn ‘leespubliek’?

Ik heb wel een vermoeden, want er zijn mensen die laten weten dat ze mijn teksten lezen, maar feitelijk weet ik niet wat er gebeurt met alle woorden en beelden die ik de buitenwereld instuur. Dus ja: voor wie schrijf ik eigenlijk?

Schrijven, spreken en uitdelen is wat ik leuk vind. Het plezier komt voort uit deze activiteiten zelf, maar natuurlijk doe ik dit ook in de hoop dat dit opgemerkt en gewaardeerd wordt. En dat is niet alleen vanuit een ‘gevend hart’, ik ontvang veel terug in de vorm van interessante gesprekken en ontmoetingen.

Maar er speelt meer mee. Ik wil mensen graag laten delen in de kracht die ik ontvang. Ik wil vertellen over de hoop die in mij leeft. Graag geef ik iets van het vertrouwen door dat ik zelf voed door naar anderen en naar de ‘stille zachte stem’ in mij te luisteren. In ieder geval schrijf ik voor jou!

Paulus, de man die zoveel woorden van geloof heeft doorgegeven, is de persoon naar wie ik genoemd ben. Hij is ook de schrijver van het gedeelte waar wij nu bij stilstaan. Ik zie woorden als ‘kracht’, ‘goed nieuws’ en ‘vertrouwen’. Daar kunnen we niet genoeg van hebben. Maar ik zie ook een verwijzing naar mogelijke ‘schaamte’. Het is immers veiliger om kennis, inzichten, gevoelens en ideeën voor jezelf te houden. Zodra je ermee naar buiten gaat vinden mensen er iets van.

Ik laat me niet door angst of onzekerheid ontmoedigen en heb ook niet het gevoel dat ik me moet inhouden. Wel schaam ik me regelmatig voor de manier waarop er met goed nieuws wordt omgegaan, hoe ongelukkig en veroordelend het soms gebracht wordt, hoezeer onze eigen levens (inclusief dat van mij) kunnen vloeken met alle goede bedoelingen en vrome gedachten. Sorry.

Ik schrijf niet om mensen te veroordelen. Graag zoek ik begrip, liefde en verzoening.

Uit alles wat bestaat concludeer ik dat er een Maker is. Zoals ik bij een schilderij stellig geloof dat er een schilder is, al staat hij niet naast of middenin z’n kunstwerk. En al die donkere kleuren op het doek zie ik natuurlijk ook wel. Juist daardoor ontdek ik het licht.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: