search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Verloren Vader

Detail beeld van de verloren zoon – Karel Gomes

De tolontvangers en andere mensen met een slechte reputatie kwamen vaak naar Jezus luisteren. Dat lokte de kritiek van de Farizeeën en de bijbelgeleerden uit. Zij vonden het een schande dat Hij Zich met zulk soort mensen bemoeide. Hij ging zelfs met hen eten! Om hun duidelijk te maken waarom Hij dat deed vertelde Jezus nog een gelijkenis. ‘Een man had twee zonen. Op een dag zei de jongste: “Vader, ik wil mijn deel van de erfenis nu al hebben.” De vader verdeelde zijn bezit tussen zijn twee zonen. (Samenvoeging van Lucas 15:1-3, 11-12 Het Boek)

Als God ver weg lijkt, wie zou er dan zijn verhuisd?

Die vraag hoorde ik jaren geleden en hij zet me nog altijd aan het denken. God is niet vertrokken. Toch kun je hem missen. En andersom.

Paulus stond ooit tussen Griekse filosofen en vertelde hen: “God bepaalde dat de mensen Hem zouden zoeken, in de hoop dat zij Hem, misschien na veel rondtasten, zouden vinden. Toch is hij niet ver bij ons vandaan, want in Hem leven, bewegen en zijn wij.”*

Kennelijk is het Gods bedoeling dat wij hem niet onmiddellijk waarnemen. Er zou niet veel geloof nodig zijn als dat anders was. Zelf denk ik dat we God niet kunnen ontmoeten omdat we daar niet tegen bestand zijn. Alsof je naar de zon vliegt voor een warme omhelzing. Vertel dat maar eens na.

Er gaapt een kloof tussen de Maker en zijn schepping. Gods Zoon Jezus heeft dat ravijn liefdevol overbrugd. In hem ontdek je hoe God is.

Jezus ging om met zogenaamd ‘verkeerde’ mensen en dat leverde harde kritiek op. Vandaag kun je Jezus niet zien, hij loopt hier niet meer rond. Maar zijn woorden zijn vastgelegd en zijn Geest is hier. Jouw geest moet opengaan om die onzichtbare werkelijkheid te ontdekken. Daar kun je om bidden.

Het verhaal van de verloren zoon is zo beroemd dat we er nu terloops naar verwijzen. Bijna iedereen kan zich verplaatsen in het ondankbare kind dat de benen neemt en met hangende pootjes thuiskomt. ‘Mag ik weer binnenkomen?’ Pijnlijk. Nóg pijnlijker wordt het wanneer het antwoord ‘nee’ is en blijft.

Misschien sta jij voor zo’n dichte deur. Het kan zijn dat jouw ouders niet zitten te wachten op een liefdevolle knuffel. Zo is God niet. Hij rent je tegemoet en heeft je al feestelijk onthaald voordat je goed en wel sorry hebt gezegd.

Karel Gomes, een kunstenaar wiens werk ik zeer waardeer, maakte een beeld bij dit verhaal. Bij hem neemt de zoon het initiatief – dat zie je aan de lichaamstaal. Hij was zijn vader kwijt, maar andersom is ook waar. De vader staat er verloren bij en laat het gebeuren. Zo kan het ook.

Vandaag zijn veel ouders hun kinderen kwijt. En andersom. Het gaat niet altijd om schuld, vaak is het alleen verdrietig en soms komt het niet goed. Maar God is niet ver weg. Verzoening komt van twee kanten. Zet jouw dappere stap in geloof.

naar Handelingen 17:27,28 Het Boek.

Lift Your Head Weary Sinner (Chains)

Lift your head weary sinner, the river’s just ahead
Down the path of forgiveness, salvation’s waiting there
You built a mighty fortress 10, 000 burdens high
Love is here to lift you up, here to lift you high

If you’re lost and wandering
Come stumbling in like a prodigal child
See the walls start crumbling
Let the gates of glory open wide

All who’ve strayed and walked away, unspeakable things you’ve done
Fix your eyes on the mountain, let the past be dead and gone
Come all saints and sinners, you can’t outrun God
Whatever you’ve done can’t overcome the power of the blood

If you’re lost and wandering
Come stumbling in like a prodigal child
See the walls start crumbling
Let the gates of glory open wide

If you’re lost and wrecked again
Come stumbling in like a prodigal child
See the walls start crumbling
Let the gates of glory be open wide

Lost and wandering
Come stumbling in like a prodigal child
See the walls start crumbling
Let the gates of glory open wide

If you’re lost and wrecked again
Come stumbling in like a prodigal child
See the walls start crumbling
Let the gates of glory be open wide
Let the gates of glory be open wide

Let the gates of glory be open wideSource: LyricFindSongwriters: David Crowder / Ed Cash / Seth PhilpottLift Your Head Weary Sinner (Chains) lyrics © Capitol Christian Music Group, Music Services, Inc

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: