search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Verlos me van mezelf

Onze Vader in de hemel, laat uw naam alle eer ontvangen. Laat uw Koninkrijk komen. Laat uw wil op de aarde worden gedaan, net zoals in de hemel. Geef ons vandaag het eten dat wij nodig hebben. Vergeef ons onze schulden, zoals wij anderen hun schulden vergeven. Breng ons niet in beproeving, maar verlos ons van de duivel. (Mattheüs 5:9-13 Het Boek)

Samen lekker worshippen… Het mag hoor, het is op zichzelf niet verkeerd. Maar wie zitten of lopen er nog buiten? Ik vraag me soms af of Jezus het feest niet stilletjes verlaten heeft om het verloren schaapje op te zoeken dat hij voor geen goud ter wereld kwijt wil.

Het Koninkrijk is geen besloten club voor iets te blije gelovigen. Het is de plaats waar misfits zich eindelijk thuis voelen, een veilige plek waar juist de kwetsbare, uitgesloten en gebroken mensen omarmd behoren te worden.

Vlak voordat Jezus de woorden uitspreekt die wij gemakshalve het Onze Vader zijn gaan noemen, zegt hij: “Bedenk dat uw Vader precies weet wat u nodig hebt, al voor u Hem erom vraagt!” Je zou haast denken: dan heeft bidden niet veel zin meer… Of wel?

Het modelgebed dat Jezus ons geeft is allereerst opmerkelijk kort. Spreek het langzaam uit en neem de tijd op. Je bent al binnen een halve minuut uitgesproken. “Jezus help!” is overigens ook een compleet en betekenisvol gebed. Serieus, probeer het eens.

De Meester heeft in zijn inleiding gezegd dat je naar je binnenkamer moet gaan om te bidden. Het draait bij het gebed niet om een vrome show voor de buitenwereld, het gaat om de vertrouwelijke, stille omgang met je hemelse Vader. Houd het kort en eenvoudig – dat zei Jezus ook, lees maar in Mattheüs 6.

Knip het Onze Vader niet uit de context. Ja, soms heb je geen keuze – zoals bij deze korte overdenking – maar lees nu ook eens die teksten die rond dit gebed staan.

Het Koninkrijk is niet van jou, het is van God. Stuur de Allerhoogste geen persoonlijk wensenlijstje met een kruisje waar hij nog even mag tekenen. Zelfs Jezus zei: ‘Maar niet wat Ik wil moet gebeuren, maar wat U wilt.’ (Mattheüs 26:39) Vraag je dus eerbiedig af wat God wil en stem af op je zender. Dat is vooral een kwestie van je hart openen en verwachtingsvol luisteren. God kan op tal van manieren van zich laten horen – hij is niet beperkt in zijn mogelijkheden je hart te raken.

Heer, verlos mij van zelfgerichtheid, zelfvoldaanheid, te veel zelfmedelijden of overdreven zelfliefde. Allereerst wil ik uw koninkrijk en uw gerechtigheid zoeken. Voor de rest reken ik op uw genade en komt het uiteindelijk allemaal wel goed. Ook met mij. Dat geloof ik echt. Amen

Blessed are the ones who do not bury
All the broken pieces of their heart
Blessed are the tears of all the weary
Pouring like a sky of falling stars

Blessed are the wounded ones in mourning
Brave enough to show the Lord their scars
Blessed are the hurts that are not hidden
Open to the healing touch of God

The kingdom is yours, the kingdom is yours
Hold on a little more, this is not the end
Hope is in the Lord, keep your eyes on him

Blessed are the ones who walk in kindness
Even in the face of great abuse
Blessed are the deeds that go unnoticed
Serving with unguarded gratitude

Blessed are the ones who fight for justice
Longing for the coming day of peace
Blessed is the soul that thirsts for righteousness
Welcoming the last, the lost, the least

Blessed are the ones who suffer violence
And still have strength to love their enemies
Blessed is the faith of those who persevere
Though they fall, they’ll never know defeat

Kijk eens hier

THE KINGDOM IS YOURS
Written by Dee Wilson (BMI), Brittney Spencer (BMI), Micah Massey (ASCAP), Aaron Keyes (ASCAP)
© 2017 Common Hymnal Digital (BMI), The Wilson Songbook (BMI), BSpencer Publishing (BMI), Common Hymnal Publishing (ASCAP), 10000 Fathers (ASCAP) (admin by CapitolCMGPublishing.com). CCLI 7109354.

Blogpost geschreven als bijdrage aan Maand van de Bijbel. Voel je vrij om deze teksten met bronvermelding te delen, maar gebruik daarbij steeds de hashtag #MVDBblogs ZIE LINKS NAAR ANDERE BLOGS HIER

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: