search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

“If not now, then when?” Dutch Design Week 2019 Eindhoven

Afgelopen zaterdag nam mijn zoon Robin me mee naar Eindhoven om te kijken bij de tentoonstellingen rond de Dutch Design Week. In 2012 gingen wij voor het eerst naar dit evenement en toen keek ik vooral naar het werk van studenten die in dat jaar waren afgestudeerd. Nu waren we in Eindhoven tijdens het afsluitende weekend en hebben we vooral gekeken in de omgeving van Eindhoven: Strijp S – het industriële gebied rond de oude Philips fabrieken. Eindhoven is als fotografieplek binnen ons land een paar plaatsen omhooggeklommen in mijn persoonlijke rangschikking… Wat een interessant gebied! Qua sfeer te vergelijken met het voormalige NDSM-terrein in Amsterdam, maar ik moest ook denken aan Camden in Londen.

Urgent

Het thema “If not now, then when?’ is goed gekozen. Er gaan steeds meer generaties industrieel ontwerpers aan de slag die zich bewust zijn van de urgentie, de noodzaak van verandering. Duurzame methodes, energiezuinige producten, aandacht voor hergebruik en innovatie. Het spreekt me allemaal heel erg aan en het werkt als een antidosis tegen alle treurnis en zorg rond klimaatverandering en milieuproblematiek. Mooi dat de slimste mensen hun hersenen en handen inzetten om dingen te maken die nuttig, praktisch, duurzaam én esthetisch vormgegeven zijn. En wat stoer dat ons land op innovatie- en designgebied zo vooroploopt!

Inspirerend

Sowieso voor mij geweldig om een middag in zo’n inspirerende omgeving te zijn want ik vind die oude industriële setting prachtig en het is altijd heel leuk om met mijn zoon op te trekken. Hij heeft zelf Industrial Design gestudeerd in Delft en we houden allebei van vormgeving, innovatie en kunst.

Hieronder wat fotografische impressies. Van boven naar beneden:

  • Het thema met een soort Vision Statement
  • Een project van TU Delft – slimme ontwerpen voor een vliegtuiginterieur – een opstelling die veel ruimte en comfort biedt binnen een energiezuinig Flying-V concept.
  • TU Wageningen – bloemen worden weggegooid als GFT-afval, maar je kunt er ook een soort textiel van maken – geheel biologisch afbreekbaar!
  • Stoere en aantrekkelijk vormgegeven elektrische fietsen en ‘the new urban electric moped’ Brekr – zie hier.
  • 3D-printen voor kleding… een toepassing die er heel mooi en commercieel haalbaar uitziet… zie hier.
  • Het klassieke Heineken-uithangbord helemaal van glas en met een stoere industrial look – goed bedacht en prachtig uitgevoerd! Daarbij wat sfeerplaatjes…

Meer informatie? Kijk op deze website.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: