search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Nella op Welke woorden stuur je de were…
Frans op Welke woorden stuur je de were…
fiktieverhalen op Uit het hart
Laura op Welke woorden stuur je de were…
Henny Bos Kalkman op Welke woorden stuur je de were…
Judith op Welke woorden stuur je de were…
McMelloW op Welke woorden stuur je de were…
Christien op Welke woorden stuur je de were…
Linda op Welke woorden stuur je de were…
fiktieverhalen op Slaapkwesties, valkuilen en ee…

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Levensvreugde

Wakker. Het geeft niet, ik aanvaard het, mijn ritme is verstoord. Op een dag met dutjes volgt een nacht met wakkere momenten. En ik leef niet wanneer ik niet denk en deel.

Ik schreef gisteren dat spelende kinderen (bijvoorbeeld) me kunnen ontroeren. Dat klinkt sentimenteel, maar dáár lig ik niet wakker van.

Gisteren liep ik een nogal doelloos rondje (dát is het doel) en hoorde ik een jongetje enthousiast: ‘Een vis! Kijk, een vis’ roepen terwijl ik mijn krantje stond af te rekenen bij de Bruna. Hij vond dat ik het ook moest zien en wees me op de grote oranje opblaasvis van de Staatsloterij die boven de kassa bungelde. Ik lachte terug en zei: “Hij is echt heel mooi!”

De kleine jongen liep met zijn oma de Bruna uit en ik hoorde haar zeggen: “De vis is niet te koop. Hij is van de winkel. Als ik hem voor je kon kopen dan zou oma dat doen.”

De jongen had de hoofdprijs allang gewonnen en was met zijn oma op weg naar het volgende waar een klein mens zich over mag verblijden of verwonderen.

Ik besloot dat een kroket bij de Febo mijn volgende reisdoel was. Ik stond geduldig op mijn vette snack te wachten toen ik buiten opnieuw een mannetje opmerkte dat veel ziet in weinig. Er stond zo’n verticaal vaandel op de stoep, een reclamevlag voor iets waar ik geen belangstelling voor heb. Maar ik zag dat kereltje met gesloten ogen en een stille glimlach heen en weer tegen dat wijkende doek lopen. Puur voor het plezier.

Mijn laatste station van deze belangrijke ontdekkingsreis was de kringloopwinkel. Ik bedacht zonder echte spijt dat die kroket achteraf bezien wellicht een onnodige aanschaf was geweest. Ik zou dit direct goedmaken met een nuttige investering. Al een tijdje besef ik namelijk dat ik een klein verstelbaar lampje voor achter mijn beeldscherm nodig heb. Ik vond dat perfecte lampje – compact, buigzaam én met dimmer – voor weinig en wachtte geduldig bij de toonbank op iemand die eventueel met mij zou willen afrekenen.

Niemand maakt zich druk in een kringloopwinkel. Alles komt toch weer terug.

Nu heb ik dus een perfect lampje, een glazen vaasje voor één roos, een vintage camera die ik alleen kocht voor z’n charmante uiterlijk en nóg een kleine elektrische waterkoker, maar nu eentje mét veilige automatische afslag – want die had ik nog niet.

Alles paste in een paars plastic tasje zonder opdruk. Kringloopwinkels hoeven niet veel promotie te maken, alles stroomt vanzelf naar het laagste punt.

Ik ben in deze mijmertijd als een kind zo blij met wilde bloemen, oude zooi en stille observaties. Ik zoek nu alleen nog een mentale calculator om mijn onbetaalbare zegeningen te kunnen opsommen.

Oh, wacht. Ik heb gelukkig dit gratis blog nog. Met reclame.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: