search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Rode letters en andere indrukken…

Het lijkt erop dat ik geen tijd meer overhoud om regelmatig hier een blogje te plaatsen, maar… dat is ook zo. 😉

Vanaf januari zijn we nu met het Ark Media-team aan de slag binnen de muren van Royal Jongbloed. We zijn nu bijna een half jaar onderweg en werken keihard. Dat waren we in Amsterdam wel al gewend, maar omdat we niet met alle teamleden de overstap konden maken en omdat we na een paar maanden ook een vertrekkend redacteur moesten vervangen door twee nieuwe collega’s (dat is gelukkig snel en goed gegaan!) was het nu wel extreem hectisch. Maar: de inhaalslag is gemaakt, we hebben onze zaakjes op orde en… gaan met volle vaart vooruit én kijken uit naar de vakantieperiode!

Interessante titels

Ik ben heel trots op de uitgaven die we dit jaar mochten presenteren. Ook alle titels voor komend najaar zijn (intern) bekend en als uitgever richt ik mijn blik nu op 2019 en verder. Dat betekent dat we een hele jaarproductie nu op de rit hebben voor onze nieuwe werkgever. Daar zitten heel interessante titels tussen, zoals I’ll Push You, Vol van de Geest, Oker, Niet van hier (laatstgenoemde boeken zijn nieuwe romans) en… veel te veel om hier op te noemen. (Maar je kunt alles HIER vinden en bestellen…)

Selectie -6749

Bijbeluitgaven

Omdat ik nu voor een bijbeluitgever werk, gaan er ook nieuwe werelden voor mij open. Afgelopen week heb ik meer achter de schermen kunnen kijken op het gebied van bijbeluitgaven. Met de Statenvertaling, Herziene Statenvertaling, Willibrordvertaling en uitgaven van Het Boek beschikt Royal Jongbloed over een breed en interessant bijbelaanbod. Deze markt is bovendien volop in beweging, zowel op het gebied van gedrukte als digitale edities. Ik ben onder de indruk van de expertise die binnen het uitgeefteam en bij het grafisch bedrijf (drukkerij en binderij) aanwezig is en ik geloof dat we hier veel voordeel van zullen hebben. Ook zijn er interessante nieuwe mogelijkheden voor de buitenlandse markt en educatieve uitgaven. Voor mij is het een mooie uitdaging om na te denken over de kansen die dit biedt, zeker omdat ik nu deel ben van een team uitgevers die elk weer over hun eigen kennis en netwerk beschikken. Het worden mooie tijden!

Rode letters

Ik ben persoonlijk heel enthousiast over de uitgaven van Het Boek – een bijbeluitgave in hedendaags Nederlands die nu ook in een zgn. rood letter-editie verkrijgbaar is. In de VS zijn red letter bibles al een bekend en geliefd fenomeen, in ons taalgebied moeten we hier nog meer bekendheid aan gaan geven. Het principe is eenvoudig: alle woorden in het oude en nieuwe testament die directe citaten zijn van God, de heilige Geest of Jezus, worden in een rode kleur gedrukt. Hierdoor worden deze woorden benadrukt, niet omdat de context minder belangrijk is, maar wel omdat je extra aangesproken kunt worden door deze woorden. De woorden in de bijbel zijn namelijk niet zomaar letters op papier, ik geloof dat het Woord van God levend en krachtig is en dat  – als je God om inzicht vraagt voordat / terwijl je leest – hij nog altijd door zijn Woord en Geest rechtstreeks tot je hart kan spreken. Als je de Bijbel zo leest, gaat er een wereld voor je open!

Voortschrijdende openbaring

Context blijft superbelangrijk – je moet je er altijd bewust van zijn dat veel teksten gelezen moeten worden tegen de achtergrond van specifieke tijden en omstandigheden. Daarom zijn de woorden uit het nieuwe testament voor gelovigen van grote betekenis, omdat ze een voortschrijdende openbaring van God laten zien – het plan van God wordt meer zichtbaar, er wordt een mysterie onthuld. Christus heeft het oude testament niet ‘herroepen’ maar ‘vervuld’. Het nieuwe testament is een verbond dat gebaseerd is op vergeving omdat Christus zichzelf gegeven heeft als offer voor alle mensen. In essentie is dit geen boodschap van veroordeling maar een boodschap van verzoening. Daarom noemen we het ook Goed Nieuws.

Paulus, die zelf een expert was op het gebied van de joodse geschriften (waaronder de Hebreeuwse bijbel, ons oude testament) kwam door Christus tot een heel nieuw inzicht en die kennis geeft hij door in zijn brieven die in het nieuwe testament zijn opgenomen. Je kunt hier lezen hoe dit zijn levensbeschouwing volledig veranderd heeft.

Ik ben wel benieuwd of jullie gehoord hebben over onze Roodletterbijbel en wat jullie van dit initiatief vinden. De komende tijd ga ik me actief inzetten voor de uitgaven van Het Boek en voor initiatieven die op deze bijbelvertaling zijn gebaseerd. Mocht je vragen of suggesties hebben: je weet me wel te vinden en de comment-ruimte hieronder staat altijd voor je open.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: