search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Vlak voor een musical-voorstelling (the Lion King) in het Scheveningse Circustheater stond ik versteld van twee grote schilderijen die daar in de foyer aan de wand hingen. Ik zou die werken willen typeren als ‘bewogen schilderkunst’, grote doeken met naakten die – in fotografie-termen – zijn vastgelegd met een te lange sluitertijd. Het bordje met QR-code leidde me naar een (op mijn iPhone niet goed functionerende) website, maar al googelend ben ik wel wat meer te weten gekomen over deze in Hong Kong wonende, Britse multimedia kunstenaar van Armeense afkomst.

OWEN MEANY?

De eerste zoekresultaten zetten me op een interessant dwaalspoor… Simon Birch blijkt ook een film(personage) te zijn, losjes gebaseerd op een van mijn favoriete boeken van John Irving: A Prayer for Owen Meany.

De real life kunstenaar Simon Birch is dj en mede-eigenaar van een populaire bar in Hong Kong. Hij laat zich duidelijk niet in één hokje opsluiten. Als schilder is hij autodidact. Ik heb op Pinterest (waar ik na alle ongewenste ‘verbeteringen’ steeds minder gebruik van maak) een bord aangemaakt om afbeeldingen van zijn werk te verzamelen.

Ik vind de vermenging van kunstvormen interessant. In het werk van Birch zie je de vaart van film, de expressie van dans en de dramatische ‘bevriezing van het moment’ van fotografie in één beeld samengebald. Het is dat we naar een musical ‘moesten’ (het was heel leuk!) anders had ik nog wel langer naar deze schilderijen willen blijven kijken. Ik ben benieuwd of er meer werk van hem in onze omgeving te zien is. Anders geniet ik maar van de afbeeldingen die gemakkelijk online te vinden zijn – zoals de afbeeldingen in deze blogpost en de zoekresultaten in de link hieronder. De uitgelichte afbeelding is een foto die ik zelf met m’n iPhone in Scheveningen maakte.

Google image search resultaten

One comment on “Simon Birch: bewogen schilderkunst

  1. bertsfotos schreef:

    Zijn inderdaad intrigerende schilderijen!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: