search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Wie was er tien jaar geleden ook al op Facebook en Twitter? Ik weet nog dat ik op blogs en sociale media aanvankelijk alleen in het Engels schreef.

NETWERKEN

Voor het onderhouden, herstellen en aangaan van contacten is Facebook – met Twitter – belangrijk geweest voor mij als persoon en bepalend voor het vanaf 2007 opbouwen van een Nederlandstalig netwerk waar ik ook als uitgever (fotograaf/schrijver) veel plezier aan heb beleefd. Minpunt: veel gebruikers zien Facebook en Twitter als grafische interface zodat ze daarbuiten slechts googelen als er een specifieke zoekopdracht ingetikt moet worden. Ik weet niet wie er nog met feeds en/of bladwijzers werkt maar ik heb de impact van het bloggen (helaas!) wel sterk achteruit zien gaan.

MINDER VRIJHEID

Logaritmen zijn onvermijdelijk om de tijdlijnen beheersbaar te houden (als je veel contacten hebt) maar het grote nadeel is dat er keuzes voor jou gemaakt worden. De aanvankelijke vrijheid van internet is onder druk komen te staan door deze beheerssystemen en door het grootschalig oogsten van persoonlijke informatie. Pinterest was ooit leuk (totdat men dingen ging ‘verbeteren’) en Instagram gebruik ik niet zozeer als sociaal medium maar meer als beeldengalerij.

BEDANKT

Ik ben benieuwd wat de volgende tien jaar ons brengt. Dank voor alle vriendschap en interactie online en offline!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: