search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Het is vrijdagochtend en we zijn allebei vroeg wakker. Tijd om wat bij te lezen online en om mijn reisverslag bij te werken! Gisteren reden we door mistig weer over de Ponte 25 de Abril naar het Christusbeeld langs de oever van de Taag. Ik heb de oversteek met m’n iPhone gefilmd en aarzelde of ik zou stoppen met filmen om vanaf de brug een plaatje te schieten van het uit de mist opdoemende beeld. Later, aangekomen aan de voet van Cristo-Rei, kreeg ik voldoende kansen om dit in alle rust te doen. Het uitzicht van bovenaf is prachtig: het zicht op de oude stad en op de brug die doet denken aan de Golden Gate Bridge bij San Francisco. Zo heb je in Lissabon het gevoel dat je tegelijkertijd in Europa, Noord- én Zuid-Amerika bent (dat laatste vanwege het enorme Christusbeeld dat sterk aan het beroemde beeld in Rio de Janeiro doet denken).Deze foto’s maakte ik bij het beeld – het zonlicht zorgt in combinatie met mistflarden voor ‘special effects’. De schaduw van het beeld is te zien op de laaghangende bewolking bij de foto van de brug. (2)

‘s Middags reden we langs de kust terug naar de laatste stop, de plaats waar we ook de eerste overnachting hadden: Monte Gordo. Alleen het laatste gedeelte reden we over de tolweg (het was al donker), daarvoor namen we kleinere wegen dichterbij de kust. We bezochten de ‘kaap’ van Portugal met het strategisch gelegen verdedigingswerk Fortaleza de Sagres. Vanaf hoge rotsen zie je beneden in de diepte de golven op het lager gelegen strand stukslaan – een schitterend gezicht!Vandaag hebben we nog tijd om aan deze kant van Portugal de kust bezoeken. Aan het eind van de middag gaan we naar Faro om de huurauto in te leveren en het vliegtuig terug naar Nederland te nemen. Ook weer fijn om naar huis te gaan met een hoofd vol beelden en verhalen!

One comment on “Lissabon – de brug, het beeld en de weg terug (dag 7)

  1. caminojakke schreef:

    Goeie reis en dank je voor je verslagen

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: