search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Vanmorgen maakte ik nog wat foto’s in Fátima. Na het ontbijt reden we over een tolweg in anderhalf uur naar Lissabon. We verblijven in een mooi hotel in deze grote, drukke stad en zijn vanmiddag met metro, tram en deels te voet, naar Castelo de São Jorge gegaan. Vanaf dat kasteel heb je een prachtig zicht over deze stad die (als Rome en Istanbul) op zeven heuvels is gebouwd.

Vanaf het hotel kun je eenvoudig de metro nemen naar de oude stad. Daar gingen we met de beroemde tram omhoog – ik was voor mijn gevoel weer even terug in San Francisco. Ook deze tram (steeds maar één wagon) werd ooit met een kabel voortgetrokken. Later is men overgegaan op stoom en nu wordt gewerkt met elektriciteit. Wij maakten een kort ritje naar boven en liepen dezelfde route terug. In het oude centrum rijden er meer kleine trams rond – het hoort hier bij het straatbeeld.

We liepen vanuit het centrum door een volkswijk (nauwe straatjes, arme mensen…) naar boven waar we het kasteel bekeken en van het uitzicht genoten. We hebben echt zomers weer – je zou vergeten dat het bijna november is!

We aten op het terras en sloten deze mooie dag af met een biertje. Er is hier heel veel te zien – morgen kijken we verder! Hieronder een muurschildering die de herinnering aan de Anjerrevolutie van 25 april 1974 levend houdt (militaire staatsgreep maakte geweldloos einde aan dictatuur). Daarna wat actiebeelden van broeder Franciscus en São Paulo aan het Portugese bier.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: