search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

(1)

Ook vanmorgen wilden we eerst nog iets zien voor vertrek: de joodse wijk van Castelo de Vide. Nauwe straatjes, heel schilderachtig, een synagoge… maar ik zag niet de kleine openingen – de mezuzot – bij de deurposten waar op stukjes perkament de naam van God en de ‘Shemah’ (‘Hoor’ van ‘Hoor Israël’) gestopt werden. Veel tijd had ik niet en het zijn steile straatjes om even gauw te bekijken. Ik maakte deze foto’s:

(2)

We kwamen om ca. 14:00 uur hier in Fátima. De weg hiernaartoe was landelijk – niet over de tolweg gereden – en het viel me op dat in deze regio de plaatsjes nog wat stiller zijn en soms ziet het er ook echt vervallen uit.

De eerste indruk van Fátima was anders dan verwacht. Ik dacht weer in een oud middeleeuws plaatsje te komen maar het is vrij modern en bruisend. Het katholieke geloof is hier ‘niet te vermijden’, je ziet de snackbars naast de winkels met religieuze parafernalia en soms is het onderscheid wel erg vervaagd…

(3)

Ik dacht aanvankelijk dat ik niet zoveel foto’s zou maken omdat het interessante deel recht tegenover ons hotel redelijk overzichtelijk lijkt. Ons hotel heet Tres Pastorinos – en is genoemd naar de drie herderskinderen die (precies!) 100 jaar geleden Maria-verschijningen zouden hebben meegemaakt. Wat je er ook van denkt of gelooft, de religiositeit is hier all over the place en voor de regio lijkt het me ook big business. Voor liefhebbers van fotografie is er heel veel ‘materiaal’: het is hier echt prijsschieten. Vanwege alle plechtigheden rond het ‘eeuwfeest’ is er hier op architectonisch en artistiek gebied ongelofelijk uitgepakt. De gebouwen en kunstwerken zijn werkelijk bijzonder mooi. Een selectie…

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: