search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

(1)

Gisteravond in Évora gegeten en vanmorgen vroeg wakker geworden na een redelijke nacht (af en toe wat wakker gelegen). Vandaag gaat de reis naar Castelo de Vide – ik maak mezelf nu wijs dat dit Levenskasteel betekent en zal nog wel opzoeken of dat correct is. De rit duurt anderhalf uur en voert omhoog naar een plaats vlakbij de Spaanse grens. Nu zitten we met koffie in de ochtendzon op het balkon. Een sportieve blonde vrouw in badpak heeft zojuist gymnastiekoefeningen gedaan op het grasveld en baantjes getrokken in het zwembad waar wij vanaf het balkon zicht op hebben. Maar helaas heb ik daar niets van gezien want ik moest deze update schrijven. Tot later.

(2)

Eerst een beeld van het Romeinse aquaduct dat we bij vertrek uit Évora nog even bewonderd hebben.

We reden langs dit indrukwekkende bouwwerk en stopten bij een prachtig klooster waar ik deze foto’s maakte:

We reisden vanaf dit punt door een glooiend landschap met heel veel mooie bomen. Daar zaten ook kurkeiken tussen, soms ‘ontkurkt’ en met blote bruine bast. Ik verbaas me erover dat die bomen zonder hun schors niet doodgaan, maar las zojuist dat ze om de 8-10 jaar van hun kurkschors ontdaan kunnen worden en dat dit heel zorgvuldig moet gebeuren om te voorkomen dat de boom het niet overleeft.

Onderweg zagen we ook een marmergroeve. Grappig om te zien dat je hier ook marmer kunt gebruiken voor het trottoir en stoepranden!

(3)

We hebben een mooie rit achter de rug met een stop in Monforte. Net als Castelo de Vide – waar we nu verblijven – is dat een Middeleeuws plaatsje gelegen op een berg. Alles is hier aangenaam rustig en schilderachtig mooi. Een van de eerste dingen die me in Monforte opvielen was dit schitterende beeld van Rogério Timóteo: ‘Icarus fall’. Aan de rand van het stadje zag ik nog twee mooie beelden die vast van dezelfde kunstenaar zijn. Ik googelde al wat op zijn naam en zag erg veel moois voorbijkomen. Dat moet ik allemaal nog eens rustig bekijken!

(4)

Castelo de Vide (ik heb nog niet kunnen achterhalen of dit inderdaad ‘levenskasteel’ betekent – ik vind het wel een inspirerende naam!) is bijzonder mooi. Alle straatjes leiden naar boven waar het kasteel op een strategisch punt gebouwd is. We zijn op de toren geklommen en genoten van een prachtig uitzicht.

Het stadje zelf is erg fraai en we komen dezelfde okergele accenten op witgepleisterde gevels tegen als in Évora. Dit is kennelijk typisch Portugees. Het geeft alles een geheel eigen sfeer.

Morgen gaan we nog even gericht op zoek naar de joodse wijk van Castelo de Vide. Daarna vertrekken we naar onze volgende bestemming: Fatima!

One comment on “Castelo de Vide (dag 3)

  1. caminojakke schreef:

    ”Fatima is Portugal en andersom” werd me in Portugal verteld. Kijk eens of je uit kan vinden waarom.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: