search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Na een heel onrustige nacht voor ons vertrek heb ik op deze ‘vreemde’ plaats heerlijk geslapen. Frank had wel wat uurtjes wakker gelegen. Om een uur of 7 werd ik wakker en lag ik nog een tijdje te suffen en over van alles en nog wat te denken. Toen ik mijn ogen opendeed wist ik weer: o ja, Portugal!(1)

Na een goed ontbijt hebben we de spullen weer ingepakt en zijn we naar de dichtstbijzijnde supermarkt gereden om wat proviand in te slaan. Direct daarna liepen we door naar het strand. De Atlantische Oceaan is hier kalm – ook bij navraag hoorde ik dat er hier geen hoge golven zijn, zoals aan de kust hogerop in Portugal. De dame die ik sprak zei ook dat het mooi weer is voor de tijd van het jaar. Het is echt heel aangenaam – terwijl ik dit schrijf is het 24 graden en licht bewolkt.

We zijn landinwaarts gereden en hebben onderweg genoten van het landschap. Lieflijk, glooiend en dun bevolkt. Het eerste stuk heb ik gereden. De weg leidde door een nationaal park. We zaten in een of andere wielerkoers, dus erg hard ging het allemaal niet. De volgende bestemming is Évora. Terwijl ik dit schrijf zitten we daar zo’n 50 kilometer onder. Alles gaat ontspannen en we hebben straks ook voldoende tijd om de omgeving te bekijken.

(2)

Vanmiddag aangekomen in Évora. Een mooie, oude stad met een bijzondere sfeer. Veel witgepleisterde gebouwen met okergele elementen. We hebben het centrum bewonderd en zijn in en op de São Francisco-kerk geweest. Ik las zojuist dat daar een ‘knekelkapel’ is met schedels en botten van 5000 monniken. Ik vind het totaal geen probleem dat we dit gemist hebben want ik vind het nogal een macaber idee. Het uitzicht vanaf toren en kerkdak is zeer de moeite waard. De temperatuur is nu heel aangenaam, pas in de avond koelde het een beetje af maar ook toen liepen we in onze shirtjes buiten.

Morgen rijden we niet zo ver en hebben we nog wat meer tijd om rond te kijken. Voordat we verder rijden moeten we nog wel even het Romeinse aquaduct opzoeken – 18 km lang. We zijn ook vlak bij een Romeinse tempelruïne geweest maar hebben dit helaas niet opgemerkt. 🙄 Morgen nog maar even kijken!

One comment on “Landinwaarts, Évora (dag 2)

  1. caminojakke schreef:

    Goeie keuze! Évora is prachtig. Die tempel zal nog voor de restauratie in de steigers staan.
    Geniet van je tijd daar!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: