search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

De veilige kerk

Bij Ark Media mocht ik een zeer persoonlijk en krachtig getuigenis uitgeven van de hand van John Lapré. In zijn boek vertelt John over zijn christelijke opvoeding, zijn passie voor Jezus en de kerk én de pijnlijke uitsluiting die hem ten deel viel nadat hij in vertrouwen een broeder verteld had over zijn homoseksuele geaardheid. Door een gedwongen coming out was hij in één klap zijn geestelijke familie, zijn werk en zijn woning kwijt. John ging door een hel, maar zijn geloof liet hem niet in de steek. En God bleef eveneens! Hoe ga je verder na zo'n ervaring en welke kansen zijn er om anderen deze pijn te besparen? Dat kun je lezen in 'De veilige kerk'. Gisteren mocht John er in een seminar van New Wine (op een podium in de Brasserie, mogelijk gemaakt door Boekhandel Riemer) in alle openheid over in gesprek.

Mooi om 'de veilige kerk' al te mogen ervaren op New Wine. Respect voor het persoonlijke verhaal, in alle kwetsbaarheid verteld door de auteur van het gelijknamige boek. Tegelijk was John's optreden sterk omdat hij niet omziet in bitterheid (hij zou er alle reden voor hebben) maar geduldig pleit voor openheid en acceptatie van seksuele diversiteit binnen de christelijke geloofsgemeenschap. Alles in de sfeer die zijn persoon en zijn boek kenmerkt: geen bijtende polemiek, wel begripvolle dialoog. Verbindend in alle opzichten! Met dank aan Harmen Riemer voor de geboden ruimte.

One comment on “De veilige kerk

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: