search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Meer dan welkom – visieboek voor kerkproeverij

MEER DAN WELKOM is het visieboek achter kerkproeverij – een initiatief van Raad van Kerken, IZB en MissieNederland. Mediapartners KRO-NCRV en EO. Breed gedragen project waar je zeker meer over gaat horen. Michael Harvey is de bedenker van Back to Church Sunday in Engeland. Geïnspireerd door ‘Back to School’ – als het nieuwe schooljaar begint – en aangespoord door zijn constatering dat 85% van de kerkgangers nooit iemand uitnodigt… staat Harvey aan de basis van een beweging die inmiddels over 17 Engelstalige landen is uitgewaaierd.

Ons land komt als eerste (Duitsland volgt in 2018) met een vertaling van zijn boek ‘Creating a Culture of Invitation in Your Church’ – bij ons verschenen als ‘MEER DAN WELKOM – Samen werken aan een uitnodigende kerk’. In dit boek pleit Harvey voor een cultuurverandering van ‘verwelkomend’ naar ‘uitnodigend’ en voor een mentaliteitsverandering van ‘fear’ naar ‘faith’. Uit zijn onderzoek blijkt namelijk dat angst voor afwijzing de meeste mensen ervan weerhoudt anderen uit te nodigen. Er is echter niets mis met het antwoord ‘nee, bedankt’. En: stel dat de persoonlijke uitnodiging wèl wordt aangenomen? Kijk en luister naar de videoclip als je meer wilt weten. Lees dat boek als je echt enthousiast wilt worden en goed voorbereid wilt zijn op kerkproeverij in het weekend van 9 en 10 september 2017. Zie de website kerkproeverij.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: