search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Zinloos wachten

Ze betalen me er extra voor, maar het is absolute waanzin. Gisteren heeft Julius met een enkele speerstoot aan alle twijfel een einde gemaakt. Hij vertelde er nog over toen hij terugkwam van zijn werk: ‘Einde oefening. Die man is morsdood’. Er hoefden zelfs geen botten gebroken te worden. Zinloze exercitie. Maar een routine-kruisiging was het nou ook weer niet. Ik hoorde van de centurio dat die ene opstandeling een ware godenzoon was. Ik hoop dat hij ongelijk heeft, zelf was ik er gisteren gelukkig niet bij. Maar dit is wat ik gehoord heb: een groepje religieuze leiders is vanochtend in alle vroegte bij Pilatus om versterking komen vragen. Er zouden geruchten de ronde doen over het gevaar dat deze gedode man – wacht even tot je dit gehoord hebt – van Pluto mag terugkeren. De derde dag, met gisteren meegerekend is dat morgen, zou die rebellenleider zelfs de onderwereld willen ontregelen. Ik zou zeggen: doe je best. Wie vindt het nodig om serieus te reageren op dergelijke verzinsels? Pilatus dus. En natuurlijk loop ik lang genoeg mee om te weten dat je dan niet een andere mening moet gaan verkondigen. Maar hier, even onder elkaar met jou in deze stille tuin, wil ik wel laten weten wat ik er persoonlijk van vind: waanzin. Absolute waanzin.

Vertel mij wat. Maar ik ben het niet helemaal met je eens. De kans dat die rebel over de Styx met Charon terug uit Hades naar de bovenwereld mag varen, schat ik in op nul. Al is de kans dat jij van nul gehoord hebt ook te verwaarlozen. Nul is een bizar concept dat ons nog niet bereikt heeft. Maar zeg nooit nooit. Sorry, maat, ik kan mezelf totaal verliezen in dergelijke hersenspinsels. Zeker nu Apollo mijn helm genadeloos laat gloeien. De derde dag dus. Als gisteren I is, dan maken wij nu dag II mee. Ik zou zeggen: neem het ervan. We kunnen in alle rust wat kruikjes wijn aanspreken want veel meer dan in stilte afwachten en een beetje rustig filosoferen kunnen wij nu niet doen. Lekker geld verdienen zo. Doelloos in een tuin staan en bijpraten.

Je zei dat je het niet helemaal met me eens bent. Ik heb wel een hoop onzin gehoord, maar nog geen tegenspraak ontdekt. Had jij al wat van die wijn gedronken soms? De dag is nog maar net begonnen, hè! Ik stel voor dat we onszelf beheersen en het tijdens onze wacht bij water houden. Niemand zit te wachten op dronken soldaten in een graftuin. Wijn drinken doen we wel als het extra geld voor deze klus binnen is. Erg moeilijk kan het niet worden.

Ik ben het niet met je eens dat we hier voor niets staan. We hebben nog geen benul van wat er precies voor de I staat, maar er is altijd een vooraf. Misschien denk ik te veel na, maar wat moet ik anders in mijn nutteloze tijd? Een gerucht kan leugenachtig en toch effectief zijn. Ja, denk daar maar eens over na. Fake news. Zeker ook nog nooit van gehoord? Neem van mij aan: Pilatus is niet achterlijk. En die godsdienstige leiders zijn bloedfanatiek, maar niet dom. Ze denken terug voor I en kijken veel verder dan III. Ze hebben gehoord dat die vrienden van Jezus aan self fulfilling prophecy doen. Wat sta je me nou aan te gapen met dat hersenloze hoofd van je?

Ik mag dan een eenvoudige soldaat zijn, ik ben niet ongeschoold. Jij gebruikt begrippen die totaal vreemd voor mij zijn. Misschien heb je op andere plaatsen gediend of iets meer boeken gelezen dan ik, maar waar gaat dit in Jupiters naam over?

Vriend, je hoeft niet veel gereisd of gelezen te hebben om na te kunnen denken. Die vrienden van Jezus hebben er belang bij dit graf te openen en dat lijk te stelen. Een onfrisse actie, ik snap niet waarom je het zou willen, maar dit is waar de joodse leiders werkelijk bang voor zijn. En daarom staan wij hier onze tijd te verdoen in de brandende zon en in de eeuwige strijd tegen bizarre complottheorieën. Maar een opdracht is een opdracht en de rest kan mij gestolen worden. Behalve dat lijk dan. Over my dead body. Not on my watch.

Maat, wij zijn Romeinen. Wij spreken geen Engels.

I know, I know. Ik val af en toe uit mijn rol. Doe jij nou maar gewoon als iedereen waar je voor bent ingehuurd, dan blijf ik hier nog wat peinzen over wat er voor I komt, wat alternative facts zijn en hoe een keizer klinkt als hij wel al Engels kan spreken. Stay on your guard, be prepared, never say never… 

Als nul wel bestaat zijn we nog lang niet van hem af.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: