search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Schoonheid achterlaten

Jolanda Kromhout was zo vriendelijk dit moment voor mij vast te leggen zodat ik het hier (en op andere plaatsen) met jullie kan delen. Afgelopen zaterdag stonden we stil bij leven en werk van beeldhouwer Karel Gomes. De ontmoeting had een waardig en informeel karakter – het was een bijeenkomst van mensen die dankbaar zijn voor alle schoonheid die Karel heeft nagelaten in die bijzondere beeldentuin in Hoofddorp. Zijn werk is op tal van plaatsen te bewonderen, hij werd bij leven al gezien als een van onze meest begaafde beeldend kunstenaars. Ik mocht hem een paar keer ontmoeten en spreken en hij leende mij voor de Kunstlijn Haarlem zijn beelden van dansende nonnen uit. Over verzekering of geld werd niet gesproken… De recreanten in het Haarlemmermeerse Bos laten zien hoe Gomes de beelden kon laten leven. De beelden in de tuin bij de RK kerk in Hoofddorp (Kruisweg) tonen zijn vermogen om ook het menselijk lijden, de waardigheid, geloof, hoop en liefde in brons te vatten. Dit is mijn eerbetoon aan deze bijzondere man en zijn werk. Facebook: Vrienden Van Karel Gomes

PS Sorry dat ik de video niet heb ingekort. De opname is gemaakt op een compact camera omdat ik de iPhone nodig had om van te lezen. Op YouTube weet ik niet hoe ik de video moet inkorten. Bovendien: het begin laat zien dat dit een ongekunsteld eerbetoon is en het laatste shot vind ik te mooi om weg te laten. Bedankt, Jolanda!

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: