search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Dansfoto’s

denise-dans

Denise van hip-hop dansgroep – Dancing Devotion Zwolle –

Nadat ik een paar jaar geleden via Facebook op zoek ging naar een danseres voor een fotoshoot voor IJM (International Justice Mission), heb ik diverse dansers voor mijn camera gehad. Eerst maakte ik een serie met Marjolein uit Groningen (dat leverde onder andere vier zwart-wit beelden op voor IJM met thema’s onderdrukking, angst, bevrijding en hoop – zie hier), daarna maakte ik diverse keren foto’s van Alinda en haar dansschool Dancing Devotion in Zwolle. Hartstikke leuk, alleen: Zwolle ligt voor mij niet echt naast de deur. Gelukkig zijn beide danseressen (ook) mijn kant opgekomen en ergens halverwege afspreken kan natuurlijk ook. 

Win-win

Waarom fotografeer ik graag dansers? Omdat zij een goede expressie hebben, vaak ‘van het beeld spatten’ en het – over het algemeen – leuk vinden om te poseren. Daarom krijg je nooit ‘plichtmatige’ foto’s, maar strakke poses met uitstraling. Je werkt dan echt samen aan een mooi beeld en het mes snijdt aan twee kanten: ik heb plezier in het fotograferen, de dansers houden er mooi beeldmateriaal aan over voor portfolio, websites en promotie.

Dansfotografie

Fotografie is mijn hobby. Ik kan er dus beperkt tijd voor maken, maar ik laat hier maar eens weten dat ik het dus leuk vind om portretfoto’s, modelfotografie, sportfoto’s en dansfoto’s te maken (naast landschappen en vrij werk). Laat gerust van je horen als je eens wilt samenwerken – ik kan niets beloven, alleen dat ik er serieus over wil nadenken als je gemotiveerd, getalenteerd en fotogeniek bent. Dansfotografie is niet gemakkelijk, heb ik al gemerkt. Je hebt vaak te maken met lastige omstandigheden, snelle bewegingen en gebrekkig licht. Ik vind het mooi om foto’s buiten te maken, zoals ik met Marjolein en Alinda heb gedaan in mijn eigen omgeving (kijk maar even rond op mijn Pinterest borden en mijn nog niet zo heel uitbundig gevulde eigen fotografie website).

Instagram

Andere favoriete onderwerpen voor foto’s: portretten, klassieke auto’s, industrial en urban (ik houd van oude gebouwen), dieren – met name paarden. Kijk ook even op mijn Instagram – daar staan foto’s die ik zelf heb gemaakt (op Pinterest ook wel, maar meer nog beelden die ik als inspirerende voorbeelden bewaar). Ik werk niet echt commercieel, maar neem af en toe wel een fotografieklus aan (of over). Ik heb inmiddels foto’s gemaakt van zwangerschap, new born, love shoot, huwelijk en begrafenis (maar dat was heel uitzonderlijk). Ik wil beroepsfotografen geen oneerlijke concurrentie aandoen, dus als je een serieuze klus hebt: zoek een professionele fotograaf en geef er wat geld aan uit.

Ik zoek voor dit jaar vooral mogelijkheden voor dansfotografie op locatie (dus liever niet in een schemerig zaaltje met TL-verlichting en spiegels,  en wel zo fijn als het een beetje aan mijn kant van het land kan – ik woon in Hoofddorp bij Schiphol). Maar mocht je een heel ander leuk foto-idee hebben: paulabspoel at icloud dot com Ik doe maar een paar shoots per jaar en zoek nu vooral mogelijkheden voor het voorjaar en zomer – als het weer goed is voor fotografie buiten en ik wat meer tijd heb. Dus… Laat gerust van je horen, maar wees niet boos of teleurgesteld als ik niet op alles in kan gaan. Gewoon een keer samen fotograferen (als je dezelfde hobby hebt) vind ik ook leuk! Ik zou het liefst meer artistieke foto’s maken, dus met mooie poses en portretten waar goed over nagedacht is…

3 comments on “Dansfoto’s

 1. Bert Kwakkel schreef:

  Ik zal me maar niet als dansmodel aanmelden, dat wordt niet wat. Je maakt prachtige foto’s…..kan ik een hoop van leren.

  1. abspoel schreef:

   Dank voor het compliment! Iedereen heeft een eigen, uniek talent. Dansen is ook niet iets voor mij, maar ik geniet er wel van en voeg er dan maar mijn eigen gave aan toe.

 2. abspoel schreef:

  De website van IJM Expressions for Justice geeft niet de juiste tekst bij BEVRIJDING-foto. Open deze PDF als je wilt zien hoe het is bedoeld qua combi beeld en tekst. http://expressionsforjustice.nl/nl/kunstwerken/fotografie/31-paul-abspoel/68-freedom-nl

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: