search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Vijfenvijftig

Een driehoeksgetal en een zevenhoeksgetal. de som van de kwadraten van de natuurlijke getallen 1, 2, 3, 4 en 5, en daarmee een vierhoekig piramidegetal. Een kaprekargetal zelfs! We hebben het over vijfenvijftig en ik heb deze wijsheid niet van mezelf maar van Wikipedia. Sinds 12 december 1961 vier ik mijn verjaardag – ingeklemd tussen Sint en Kerst. Een groot liefhebber van verjaardagsfeesten ben ik niet, maar diep in mijn hart vind ik wel dat het leven gevierd moet worden. Je geboortedag gedenken met mensen die je lief zijn – dat moet je eigenlijk niet overslaan. Dus: ik ben jarig. Hoera.

Voor bij de koffie heb ik deze maandag wat lekkers meegenomen. Daarbij wat gezond fruit ter compensatie / aanvulling. Ik ben blij met mijn werk en met mijn collega’s en het is niet voor iedereen vanzelfsprekend dat er in de koffiepauze een Psalm gelezen wordt ter gelegenheid van een verjaardag. Bij ons is het inmiddels een goed gebruik. Maar Psalm 55? Zijn die woorden wel feestelijk genoeg? Kijk zelf maar.

Leg uw last op de HEER en hij zal u steunen, nooit zal hij dulden dat een rechtvaardige ten val komt. (Psalm 55:23)

Hoe ga je om met bijbelteksten? We knippen graag een bemoedigende tekst uit een boek of hoofdstuk omdat deze ons aanspreekt – zoals ik hierboven heb gedaan. Tegelijkertijd weten we uit ervaring (ik ben niet voor niets 55 geworden) dat het leven in praktijk grilliger, pijnlijker en weerbarstiger is dan je zou wensen. Als je moeilijke dagen doormaakt, grijp je je vast aan strohalmen en zoek je in de nacht naar lichtpuntjes. Hoe is dat met mij?

Ik heb zoveel om dankbaar voor te zijn. Kleine ongemakken en hindernissen – ze zijn het vermelden niet waard. Er is zoveel waar ik intens van geniet – mensen die mij van nabij kennen weten dat dit waar is. Ik maak foto’s van alles wat me raakt. Vaak krijg ik woorden die ik mag doorgeven om andere mensen te bemoedigen. Mijn brood mag ik verdienen met het uitgeven van boeken die speciaal gemaakt worden om mensen te helpen bij het leven in vertrouwen en het doorgeven van hoop.

Mijn leven is helemaal niet donker. Maar als ik om me heen kijk, de ontwikkelingen en gebeurtenissen in de wereld zie, dan kan dat alles me wel terneerdrukken. En toch… ik ben gezegend met een levenslustig en positief karakter. Hopelijk mag ik zo in het leven blijven staan: bemoedigend, gevend, delend uit wat ik heb ontvangen. En als er moeilijke dagen komen, in mijn leven – of in dat van mensen om mij heen – dan ga ik de donkere teksten en gedachten niet uit de weg. In het donker ga je het licht nog meer waarderen.

Vijf jaar geleden nam ik me voor om vooral steeds meer mezelf te zijn. Geen vrome schijn op te houden, geen gemakkelijke praatjes te verkopen, niet te veel na te denken over ‘wat anderen ervan zullen denken’. Ik geniet ongeremd van schoonheid en kan heerlijk bewonderen. Ik weet dat we in deze tijd van hype naar hype gek gemaakt worden, maar ik wil me er niet door laten meeslepen. Mijn aandacht gaat naar zaken die van blijvend belang zijn en naar mensen die mijn zorg en liefde waard zijn (en dat zijn er ontelbaar veel).

dsc_0449sZo’n vijfenvijftigste verjaardag vind ik wel een mooi moment voor  bezinning. Wat neem ik me voor? Ik maak geen plannen voor lange termijn – ik geniet van elke dag. Dat blijf ik doen. Vanaf nu wil ik elke ochtend beginnen met een woord van dankbaarheid. Wat de omstandigheden ook zijn. Ik geloof dat het verschil uitmaakt hoe je de dag begint. Mijn eerste woorden stuur ik naar de hemel om mijn Maker te danken dat ik leef en dat ik zoveel mag doen en beleven. De komende jaren wil ik het beste van mezelf geven. Ik wil hard werken – dat heb ik altijd al gedaan en het is helemaal niet zwaar wanneer je dat vanuit passie doet. Maar ik wil ook tijd maken voor alles wat belangrijker is dan werk. Er zijn voor Lydia, voor onze kinderen, onze trouwe familie- en vriendenkring. Leven met diepgang, zonder te vergeten dat ik rust mag nemen, uit mag blazen, op verhaal mag komen. Dat ga ik de komende jaren zelf doen (als het me gegeven wordt), maar ik ga het anderen ook steeds voorhouden: laat je dagen niet door de vingers glippen. Maak iets moois, geniet van het goede, volg je droom, breng wat licht. De wereld is al donker genoeg.

 

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: