search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Waar hoop je op? Geloof, geluk én genade. 

Met waardering de uitzending gezien waarin Paul Witteman met Kees Kraayenoord praat over geloof en geluk. Witteman stelt goede vragen en vertelt terloops eerlijk dat hij wat jaloers was op de manier waarop mensen hun geloof beleven in Mozaiek0318 te Veenendaal. Maar zelf geloven kan hij niet ‘in een tijd dat we naar de maan en naar Mars kunnen vliegen’ (ik vat het in mijn eigen woorden samen). Ik las zojuist: “We live on a blue planet that circles around a ball of fire next to a moon that moves the sea, and you don’t believe in miracles?” Voor gelovigen is dat wonderlijke universum dus niet een weg bij God vandaan. De verwondering is vaak juist het startpunt voor aanbidding en een spirituele zoektocht. Misschien is geloof ook wel een geschenk waar je dankbaar voor kunt zijn. Het is niet zomaar overdraagbaar en het is ook geen ‘verdienste’. Ik vervang het woord ‘geloven’ ook wel voor een ander woord om de brug te slaan naar mensen die niet religieus zijn. Mijn vraag is dan: waar vertrouw je ten diepste op? Of: waar hoop je uiteindelijk op? Uit de antwoorden blijkt dat we dan vaak toch dichter bij elkaar staan dan we denken.

NB Vanmorgen geplaatst op Facebook – waar ook mooie reacties binnenkwamen.  

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: