search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

President Trump. En wat als het meevalt?

Vandaag ben ik te druk met werk om mezelf zorgen te gaan zitten maken over de nieuwe president van de Verenigde Staten. Gisteravond zei ik voor het slapen gaan tegen mijn vrouw: ‘Ik heb er geen goed gevoel over, maar we zullen het zien’. Vannacht werd ik om 5 uur wakker, luisterde ik even naar het nieuws, voelde al aan dat de verkiezingen niet de president hebben opgeleverd die ik gewenst had. Maar ja, ik kan wensen wat ik wil, ik heb er niets over te zeggen en over de kandidaat die verloren heeft ben ik ook niet enthousiast. President Trump. We zullen er aan moeten wennen.

Onderweg naar kantoor hoorde ik vanmorgen in de auto de speech van de overwinnaar. En ik moet zeggen: als deze man werkelijk gaat doen wat hij nu zegt – zou het ook mee kunnen vallen. Moeten we dan nu ineens geloven wat deze populist zegt nadat hij maandenlang negatief in het nieuws geweest is met feitelijke onwaarheden, glasharde ontkenningen, lelijke beschuldigingen en pijnlijke uitglijders? Nee, dat moet niet. Maar ik sluit niet uit dat er nu – na de keiharde strijd – een andere fase is aangebroken en dat de bokshandschoenen in de kast verdwijnen.

Trump heeft eerst een serie republikeinse tegenkandidaten verslagen. In de eindronde stond hij tegenover een ervaren politica en echtgenote van een voormalige president. Ook deze strijd heeft hij – tegen verwachtingen en opiniepeilingen in – gewonnen. En nu staat de ene helft van het publiek buiten de boksring te dansen en te huppelen, terwijl de andere helft er verslagen bij is gaan zitten. Met het ongeloof in de ogen.

Hoe nu verder? We zullen het zien. Mijn hoop is dat Trump een genadeloze straatvechter blijkt te  zijn en dat er voldoende mensen om hem heen staan om dit ongeleide projectiel in bedwang te houden. Natuurlijk, het gaat altijd zo – na de overwinning worden er ineens verzoenende woorden gesproken. Maar wat als hij het meent? Wat als hij straks de dreigingen en beschuldigingen tegen Hillary intrekt en haar verder met rust laat? Wat als het hem lukt om toch de rijen te sluiten en het land weer te herenigen. Ik weet het, het is wishfull thinking – maar ik hoop dat het zo zal gaan. En ik moet er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als hij (op het nippertje) verloren had en de fanatieke achterban in heel het land de straat op was gegaan. Ik hoop dat de democraten goede verliezers zijn en dat deze nieuwe president ons – opnieuw tegen alle verwachtingen in – positief gaat verrassen. Als hij de woorden van zijn dankwoord werkelijk meent, krijg ik voorzichtig weer wat hoop.

3 comments on “President Trump. En wat als het meevalt?

 1. Frank Abspoel schreef:

  Het zou zomaar kunnen gaan als wij hopen. Eerder waren we ook bepaald niet onder de indruk van Jimmy Carter; Bush jr. en Ronald Reagan. Allemaal omhoog gevallen nitwits in onze Europese ogen. En allemaal republikeinen for that matter, maar dat kan toeval zijn. De schade is achteraf te overzien geweest…..

  1. abspoel schreef:

   Jimmy Carter was democraat. Bush Sr. kun je wel in dit rijtje opnemen – al zou ik hem geen nitwit noemen. En de schade is onder junior niet te overzien geweest… 😉

 2. abspoel schreef:

  Destijds (campagne Reagan – die tegenstander Carter versloeg) was er deze slogan te zien op een spandoek: “Why not an actor? We’ve had a clown for 4 years”. Daarmee werd Jimmy Carter (achteraf krijgt hij een goed rapport als president) ernstig tekort gedaan, maar grappig was het wel.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: