search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Spelen met Licht

Wat onze handen hebben aangeraakt, dat verkondigen wij: het Woord dat leven is. (1 Johannes 1:1)

spelen-met-licht-smallOnlangs zat ik aan tafel met twee mannen die ik enorm bewonder. Het zijn mannen die excelleren in wat zij doen, professionele fotografen die respect afdwingen door de manier waarop ze hun talent inzetten. De mannen zijn heel verschillend en hun specialisme is anders, maar ik heb gezien en ervaren dat ze geraakt en geroepen zijn.

Jaren geleden maakte God mij duidelijk dat ik met mijn talenten moest gaan woekeren. Jezus zegt in Lucas 12: ‘Van iedereen aan wie veel gegeven is, zal veel worden geëist, en hoe meer aan iemand is toevertrouwd, des te meer zal van hem worden gevraagd.’ Zo’n tekst is intimiderend. Je denkt: Jezus is de Goede Herder, de Lieve Heer. En dat is Hij ook. Maar Hij is ook de strenge Meester die wil dat je het allerbeste uit jezelf haalt. Niet voor jouw eer en glorie, maar tot eer van God en tot zegen van mensen.

Ik ben geraakt en geroepen. Ik doe wat ik kan om beter te worden op mijn vakgebied. De 50 ben ik voorbij, maar ik blijf een hongerige student. En dezelfde passie zag ik in de ogen van die twee kerels gisteren. Ze zouden voor het grote geld en de roem kunnen gaan, maar hun wil is om de Meester te volgen. In hun geval met een fotocamera. In jouw geval is het misschien een lesboek, een wetboek, een medisch vakblad, een tafel vol eten of een mand vol vuile was. Doe wat je kunt, niet om de eer van mensen, maar om God lief te hebben en anderen te dienen.

Voldoening is goed, ambitie is mooi. Pas op voor de verleidingen van onafhankelijkheid en ongepaste trots.

Johannes had recht van spreken. Hij was geen fotograaf, maar hij speelde met Licht. Hij portretteerde de Meester op een liefdevolle wijze met woorden en beelden. Hij zat Jezus letterlijk op de huid, hij legde z’n hoofd tegen zijn borst, hoorde zijn kloppende hart. Zoveel hield hij van onze Heer.

Kun je woorden aanraken? Johannes kon het. Hij kende de Heer die sprak en het was. Hij legde het beeld vast van Hem die de weerschijn van de Eeuwige, de Ongeziene is.

Geschreven onder de titel ‘Woorden en beelden’ voor Preek door de Week van de Meerkerk, Hoofddorp – aansluitend op jaarthema ‘Geraakt en geroepen’. 

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: