search instagram arrow-down

Voer je e-mailadres in om deze blog te volgen en om per e-mail meldingen over nieuwe berichten te ontvangen.

Follow Paul Abspoel on WordPress.com

Voel je vrij en reageer

Ida Abspoel op Het ligt niet aan de heme…
Ineke op Een kroon, zeer schoon
abspoel op De lente komt niet direct na d…
abspoel op Ik was op Urk…
abspoel op Ik was op Urk…
Verwijzend naar het… op 18 ~ Daar zegt u nogal wa…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
Christus in Profetie… op 42 ~ Johannes heeft dit met ei…
minibiebgudumholm op De lente komt niet direct na d…
abspoel op 38 ~ Ik ben het

Even een toelichting

Als creatief en mededeelzaam persoon ben ik blij met dit persoonlijke plekje op internet. Je kunt mij gemakkelijk vinden en benaderen via sociale media, maar de stroom van berichten trekt daar al snel aan je voorbij, soms moet je het geluk hebben dat de algoritmes jouw bijdrage bij anderen in beeld brengen en veel gaat natuurlijk onder in de massa. Op deze plek tref je woorden en beelden die ik graag persoonlijk wil bewaren en doorgeven – in de hoop dat anderen er ook iets aan hebben en ervan kunnen meegenieten.

Laat gerust van je horen – wie schrijft wil gelezen worden, dat geldt ook voor mij.

Hier staan ze allemaal

Meta

Stille mensen

the silent peopleEr is vermoedelijk niemand die mij ziet als een stille man. Eerder ga ik door het leven als spraakwaterval en wandelende ideeënfabriek. Die rijkdom aan woorden en gedachten komt vaak goed van pas (ik werk als uitgever) maar het kan natuurlijk ook vermoeiend voor mijn omgeving zijn. Sorry!

Ik kan, geloof het of niet, ook stil en rustig zijn. Zeker in drukke gezelschappen – dat heb ik wel geleerd toen ik opgroeide in een gezin met acht kinderen. In een ruimte vol pratende mensen kan ik me nog altijd goed afsluiten voor alle geluiden en indrukken.

En wat het bijhouden van een weblog betreft… lange tijd liet ik vrijwel dagelijks van me horen maar nu had ik behoefte aan een periode van blogstilte. Facebook, Instagram en Pinterest zijn online uitlaatkleppen voor mijn overvloedige woorden en beelden (fotografie) – maar deze sociale media zijn mijn blog Vrijspraak ook in de weg gaan zitten. Zeker nu tijdlijnen met behulp van algoritmes steeds meer gedicteerd worden door eigenaren van sociale media en hun adverteerders, voel ik weer meer de behoefte aan een eigen plekje voor mijn gedachten en foto’s. Dat plekje heb ik hier dus opnieuw ingericht onder de naam Vrijplaats – ik hoop dat je me af en toe gezelschap komt houden.

Stille mensen. Ik ben net een paar dagen terug uit Finland – het land van de duizend meren en zwijgzame noordelingen (stille wateren, je weet wel…) Daar maakte ik deze foto van een veld vol poppen, een leger van kleurrijke vogelverschrikkers, die the Silent People genoemd worden door hun maker Reijo Kela. We reden op de autoweg aan dit veld voorbij, maar ik zag de stropoppen staan en vroeg of we even voor een foto konden stoppen. Mijn omgeving is gewend aan mijn woordenvloed, en men heeft zich inmiddels ook neergelegd bij het feit dat ik indrukken wil vastleggen… Hopelijk wordt mijn mededeelzaamheid in woorden en beelden door velen op prijs gesteld – je kunt er natuurlijk ook aan voorbij razen.

Geef een reactie
Your email address will not be published. Required fields are marked *

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: